Semmi szükség a “tudományos, kulturális konferenciának álcázott seggrepacsira…”

“Komolyan el kell gondolkodni azon, hogy a sok-sok tudományos, kulturális konferenciának álcázott seggrepacsira, amelyekből békeidőben is fölös számmal akad, az ingyenes repülésekre, a luxusszállásokra, az előadói díjakra, a mindenféle uniós, ENSZ-es és NGO-s erszényürítésekre semmi szükség.” – véli Szentesi Zöldi László, a Magyar Demokrata “Jótollú magyar újságíró” díjas munkatársa.

A világjárványon túl, XXI. század, Magyarország

Fent nevezett közösségi oldalán elmélkedett arról, hogy

“Nem az egyszerű, dolgozó emberek juttatásainak, életkörülményeinek, szabadidős elfoglaltságainak megkurtításával kell majd kezdeni a társadalmi rehabilitációt, ha ennek az egésznek vége lesz. Hanem az úgynevezett értelmiségi elit luxusjárandóságainak megsarcolásával.”

Nem kertelt,

azt is leírta, miért:

“…ha már háború, akkor legyen háború…”

Néha elbizonytalanodtam, hogy biztosan nem a kormányközeli kollégáiról ír-e, amikor ecseteli, hogy

“Mindenféle álprojektekre, harminc ember által olvasott nyomtatott és internetes folyóiratokra, honlapokra, reklámanyagokra, kiadványokra, podcast adásokra szórnak el bődületes összegeket felelőtlen emberek.”

A mikéntről…

“Simán le kell állítani azokat a pályázatokat, kedvezményeket és kiváltságokat, amelyeknek közvetlenül nincsen társadalmi hasznuk. Egyetlen aktív kőműves vagy csőszerelő élete, munkája többet ér, mint ezeknek az embereknek az egész munkássága.”

Nem hülye -mint írja- és nem idealista….

“…azt az óhajomat fejezem ki, hogy amikor fél-egy év múlva új költségvetéseket állítanak össze a nemzeti kormányok, intézetek, minisztériumok, állami szervek, ennek a belterjes siserehadnak is megkurtítják a járandóságait. Lesz helye az adóforintoknak máshol, támogassák később is a munkába (vissza) állást, az egyszerű emberek munkakezdését, a családok életben maradását.”

Érdekes módon a regnáló hóbortjait

nem akarja az általa említett “egyszerű emberek” -melyek közé magát minden bizonnyal nem sorolja, hiszen Ő bonyolult, cizellált darab- életének könnyítésére fordítani. Kizárólag azokat szándékszik ellehetetleníttetni, akik gondolkodnak -másként, mint Ő- vitatkoznak, megkérdőjelezik a Fidesz-kurzus kinyilatkoztatásait.

“Tíz ilyen konferencia megvonása, és máris másfél milliárdnál tartunk.”

Egyet azonban nem vett számításba a “Jótollú”! Attól, hogy ellehetetlenülnek a gondolkodók, a tudásuk megmarad. Azt nem veheti el egyetlen rezsim ön- vagy mások által kijelöltje sem. Az einstand, ami működött a trafikoknál, a magánnyugdíjpénztáraknál, az csődöt mond a szürkeállomány esetében. Az azé, aki megdolgozott érte!

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük