Sorting by

×

Szijjártó: a brüsszeli csomag 700 forintos benzint és 800 forintos gázolajat jelentene Magyarországon

Magyarország jelenleg biztos, stabil energiaellátását a szankciós csomag atombombaként lerombolná, ezzel ugyanis a magyar gazdaság működéséhez szükséges mennyiségű kőolaj beszerzése lehetetlenné válna – írta a külgazdasági és külgyminiszter közösségi oldalán, szombaton.

Szijjártó Péter bejegyzésében megjegyezte: a brüsszeli csomag 700 forintos benzint és 800 forintos gázolajat jelentene Magyarországon

Ezért ebben a formában ezt a brüsszeli szankciós csomagot nem támogatjuk – szögezte le.

A miniszter hangsúlyozta: “nem engedjük, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát!”.

A MOL eszköztámogatással segíti az ukrán energetikai hálózat folyamatos működését

A MOL-csoport szombaton az MTI-vel közölte, hogy a vállalat csatlakozott a Nemzetközi Olaj- és Gáztermelők Szövetsége (IOGP) kezdeményezéséhez, és részt vesz az Ukrajnának nyújtott eszköztámogatási programban.

A közlemény szerint az iparági együttműködés célja, hogy elhárítsa a háború során keletkezett károkat, segítse az ukrán energetikai hálózat folyamatos működését. A programot az Európai Bizottság Energiaügyi Főigazgatósága és az Energiaközösség koordinálja, az ukrán Energiaügyi Minisztérium pedig rendszeres és pontos tájékoztatást nyújt a hálózat működtetéséhez szükséges eszközökről.

A MOL a kőolaj- és földgázkitermelés folytonosságát elősegítő eszközöket maga szállítja el az ukrán határhoz. A vállalat folyamatosan követi az újonnan felmerülő igényeket, és dolgozik az eszköztámogatás kiterjesztésén – tették hozzá.

A közleményben idézik Homonnay Ádámot, a MOL Magyarország kutatás-termelési igazgatóját, aki kijelentette:

“szolidaritást vállalunk Ukrajnával, és elkötelezett támogatói vagyunk annak az iparági összefogásnak, amely az ukrán energetikai hálózat folyamatos működését segíti”.

Forrás: MTI

Holoda Attila: nem igaz, amit Szijjártó az orosz olajról mond!

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Szijjártó: a brüsszeli csomag 700 forintos benzint és 800 forintos gázolajat jelentene Magyarországon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.