Kerítésen innenKiemelt hírek

Szijjártó, a kamukirály: most éppen arról győzködi a világot, hogy Orbán “volt az első politikai szereplő, akinek elég bátorsága volt ahhoz….”

Szijjártó, a kamukirály: most éppen arról győzködi a világot, hogy Orbán "volt az első bátor politikai szereplő, akinek elég bátorsága volt ahhoz...."

Komolyan nem értem, hogy pályája feltehetően csúcsára érkezett figura, akin nagy amplitúdóval lötyög a kabát, amit ráaggatott a regnáló magyar miniszterelnök és aki minden bizonnyal azután is a politikai térben képzeli el az életét, miután az Orbán-kormány elveszíti a választást, -egyszer bekövetkezik, ne kegyen kétség- miért engedi meg magának a konkrétan cáfolható mellébeszélés, mondjuk ki: a hazugság hirdetését. Szijjártó külügyér egyszerűen fogja fel az életet: a “most” a lényeg, a többit majd megveszi.

Az aktuális hanta….

Szijjártó közösségi oldalán fokozza szombat este a követői érdeklődését az Al Jazeera  tévének adott interjúrészlettel, amiben többek között arról beszél a Freedom House véleménye nyomán, miszerint  Magyarország és a szabadságjogok megsértése okán már nem felel meg a demokrácia definíciójának,

“… hogy őszinte legyek, nem érdekel, mert nem a Freedom House dolga megítélni a magyar demokráciát. Egyetlen Freedom House aktivista sem harcolt a függetlenségünkért, a szuverenitásunkért, ezt mi tettük. Mi harcoltunk a megszállók ellen, mi harcoltunk a demokráciáért, mi harcoltunk a szuverenitásunkért…”

Hozzáteszem, hogy a demokrácia, ami Szijjártó értelmezésében mi vagyunk, alaptétele, hogy mindenkinek mindenről lehet véleménye, amit ha megoszt, akkor meghallgatásra talál és, ha vannak észérvek, az a legklasszabb pillanat, mert ilyenkor következik az értelmes vita, ami minden szereplőnek lehetőséget ad a másik érvkészletét megismerni és arra reagálni. Ezek után fogalmam nincs arról, mit gondol Szijjártó demokráciának, ha az a tévhite, hogy ami ma Magyarországon van, az.

… és csak mondta és mondta….

“A miniszterelnök, aki most az országot vezeti, volt az első politikai szereplő, akinek elég bátorsága volt ahhoz, hogy sürgesse, hogy a szovjet csapatok hagyják el hazánkat.”

Itt érdemes újra megakasztani a Szijjártó-mondókát:

a fentiekkel szemben az igazság az, hogy miután a két nagyhatalom -a Szovjetunió és az Egyesült Államok- megegyezett a szovjet csapatok kivonulásáról közép- és kelet Európából, abban is megegyeztek, hogy ezt a megfelelő taktikai pillanatig nem hozzák nyilvánosságra. Arról hogy a hír embargós- tájékoztatták az újjáalakulás előtt álló országok régi és új politikai szereplőit is. Mindenki elfogadta, a kérést, a Fidesz is, ám ennek elnöke -Orbán Viktor- szószegő módon politikai aprópénzre váltotta a titok tudását, Nagy Imre és harcostársai újratemetésén hangosan követelte azt, amiről már régen megszületett a megállapodás. Ha véletlenül, amit nem tartok valószínűnek a külügyér nem tudott volna az előbbiekről, akkor is igaz, hogy a dolgok nem tudása alól nem mentesíti Őt, hogy amikor ezek az események történtek, Ő még a csattogó lepkét tologatta vidéki házuk udvarán.

.. és még egy mondat az ízelítőből….

“Mivel a Freedom House nincs regisztrálva a magyar választói névjegyzékben, nem igazán számít, hogy mit mondanak…”

Ilyenkor illene megkérdezni,

de ki az a Szijjártó,

aki egyszemélyben eldönti, hogy ki-mi számít, avagy nem. Ne legyen kétsége senkinek, akik nem úgy gondolkodnak múltról, jelenről, jövőről, ahogy Orbán és a slepp, annak a véleményére is tesznek, hiába az állampolgárság és a szavazati jog. Íme a “remekbeszabott” interjú beharangozója a külügyér közösségi oldaláról:

“Mi, magyarok és nem az NGO aktivisták… A teljes interjú holnap…”

Az, hogy Szijjártó mit gondol “nem érdekel”, a baj sokkal nagyobb! A kommentekből….

“Jó volt.Nincs mellébeszélés, nincs maszatolás. Aki érteni akarja, az érti is, aki nem akarja, annak minden mindegy.”

“Így kell ezt. Gratulálok. Egyszer talán megértik, hogy nem vagyunk gyarmat.”

“Milyen kultúráltan elmondta, hogy a FH nevű bohócok LE VANNAK SZARVA! Tanítani kellene!”

“Gratulálok! Megint kiosztottad őket: Meg mutattad hol a helyük. Orbán történelmet csinál. Jóban Rosszban, de történelmet csinál.”

“Így kell, az igazat, nyíltan, bátran, őszintén! Ezt a nyugatiak nem tudják megtenni, mert ők valakiknek mindig meg akarnak felelni!”

“tudjátok: ez pont az a helyzet, mikor besétálsz nagy gőgösen a ringbe egy pofonért…aztán mindenki nézi hogy zsibog az arcod és könnyezik a szemed távozáskor… Miniszter úr ezt úgy adta, h a fal adta a másikat!”

“Bravó! Így kell ezt csinálni,Miniszterúr köszönjük határozottságát!”

“Imádom, Szijjártó for president!”

“Hát ez a Szíjjártó mindig nagyon nagy! Hihetetlenül profi beszélő. Pont a szükséges szavak, semmi több, kristálytisztán és stabil vázra felépítve. Támadhatatlan. Hatalmas!”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

Szijjártó, a kamukirály: most éppen arról győzködi a világot, hogy Orbán "volt az első bátor politikai szereplő, akinek elég bátorsága volt ahhoz...."

About Author

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Comments (3)

  1. Ugyanmár! Van aki ezt a pattogó izéét komolyan veszi? Szomorú, hogy orbán csupa ilyen defektet fazont kukázott össze, mint szíjjártó is. Kiáll, és mondja, mondja a sok hülyeséget. A lényeg, hogy a gazdája megveregesse a vállát

  2. Dr.Surányi Jenő

    Én nem tudom, szíjjártó idegen nyelven miként ejti a szavakat, hangsúlyokat, de amit a nagyar beszéddel művel, az maga a rettenet! Hát nincs egyetlen logopédus, beszédtanár a fide$$ házatáján? Amit mond már önmagában ezért is teljesen hiteltelen.

Szólj hozzá!