Kerítésen innenKiemelt hírek

Hatalmi (?) játszma Orbán két kedvenc minisztere között

miniszter

Mindenki tudja, hogy Magyarországon egyetlen valós akarat létezik és ez Orbáné, mindenről ő dönt. Nem kivétel ebből a sorból a miniszterek jövője, pozíciója sem. így azután nem csoda, ha ezek közül a két “csúcs cica” felfelé dorombol, ám a maga szintjén fúj, harap karmol.

Eddig a háttérben, de most….

“Érdekes játszma zajlik a kormányban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Varga Judit igazságügyi miniszter között – derült ki egy birtokunkba jutott, több tucat magyar külképviseletnek küldött levelezésből. Szeptember 22-én Ökrös Oszkár, az Igazságügyi Minisztérium (IM) európai uniós ügyekért felelős államtitkára körlevelet küldött 36 európai nagykövetségnek, valamint a washingtoni, ankarai, pekingi, tokiói, moszkvai és a New York-i ENSZ külképviseletnek, amelyben arra kérte őket, hogy a jövőben valamennyi (a szó a nyomaték kedvéért aláhúzva szerepel a szövegben) általuk küldött diplomáciai táviratot küldjék el neki és közvetlen kollégáinak is az államtitkárságon”– írja a Népszava.

Szijjártó Péter azonnal felszívta magát

Ökrös Oszkár a Varga Judit féle  minisztérium államtitkára a levél tartalmát kiküldés előtt elfelejtette (?) előzőleg egyeztetni a  Szijjártó Péter által vezetett minisztériummal.- derül ki a cikk folytatásából.

A külügy miniszter azonnak táviratilag tiltotta le az említett anyagok cím listájának kibővítését, “minden marad a régibe“.

A portál egy minisztériumi forrása szerint bár Szijjártó Péter vesz részt természetesen az uniós külügyminiszterek tanácsának ülésein, ezen a fórumon is általában a „klasszikus értelmemben vett külügyek érdeklik, nem az EU”. Varga Juditot viszont kifejezetten érdekli az unió, akár a jogi aspektusokon túl is.

“Ezt már akkor jelezte kollégáinak, amikor átvette az IM irányítását Trócsányi Lászlótól, mondván, miniszteri szerepét „kiterjesztően fogja értelmezni”. Ráadásul, mint egy őt ismerő forrásunk fogalmazott, „róla már az elején látszott, hogy képletesen szólva második hadügyminiszterként érkezett a kormányba, nem fél bárkivel konfliktusba keveredni”. Viszont Szijjártó Péter is hasonló alkat, így szinte kódolva volt a konfliktus a kormány két fiatal, feltörekvő tagja között.”

Te kivel vagy?

“A kialakult helyzet Orbán Viktor klasszikus belső hatalmi játszmáinak tökéletes példája is lehet: a miniszterelnökről régóta köztudott, hogy szeret olyan helyzeteket teremteni beosztottai számára, amiben azok egymással versenyeznek” -áll még a cikkben.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Szijjártó mindenkit (is) kioszt

Szijjártó, a kamukirály: most éppen arról győzködi a világot, hogy Orbán “volt az első politikai szereplő, akinek elég bátorsága volt ahhoz….”

miniszter

 

Comments (1)

  1. Dr.Surányi Jenő

    Kamukirály és kamukirálynő akár szép pár is lehetne.

Szólj hozzá!