Kiemelt hírekVoks 2022

Figyelem! Október 23-án az Andrássy út egyik végén Orbán Viktor, a másikon Márki-Zay Péter és Dobrev Klára hívei gyülekeznek

Éjfélkor leáll az OTP mobil- és internetbank szolgáltatása

A Népszava megtudta a szombati közös ellenzéki demonstráció helyszínét és időpontját: azt írták, délután 4 órától az Andrássy út és a Dózsa György út sarkán, vagyis a Hősök terénél tartanak nagygyűlést az összefogás pártjai. Az eseményen felszólal Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, valamint korábbi ellenfele, a DK-s Dobrev Klára is.

Csak 3 km…..

Mindez azért is érdekes, mert Orbán Viktor miniszterelnök ugyancsak az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésénél mond majd beszédet fél 4-től, így akár

az sem zárható ki, hogy a két tábor találkozik. Egyébként oda csatlakozik majd be a Békemenet is.

Márki-Zay hétfőn arról beszélt, hogy az Astoria és Blaha Lujza tér környékén lesz az ünnepség, de a jelek szerint végül változott a terv. Nem kizárt, hogy amiatt, mert az a helyszín még közelebb lett volna a kormányoldal rendezvényéhez.

Ne feledkezzünk meg a Fidesz csatolt vonulásáról sem!

“A 2006-os terror útvonalán halad a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által szervezett Békemenet október 23-án – közölte Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke. Csizmadia László elmondta:

nyugodt, békés, csendes összefogással kívánjuk demonstrálni, hogy itt történt a 15 évvel ezelőtti gyurcsányi terror, amely békés emberek ellen lovas attakkal, szemkilövetéssel, csonttörésekkel, vízágyúval és viperanáspángolással fenyítette az embereket.

Az útvonal:

A résztvevők 13 órakor gyülekeznek az ’56-os forradalom bölcsője, a Műegyetem előtt, majd 14 órától a Szabadság híd–Vámház körút–Károly körút–Erzsébet tér útvonalon vonulnak a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződéséhez, ahol 15 órától részt vesznek az állami ünnepségen és meghallgatják Orbán Viktor miniszterelnök beszédét.”

-írta az Origo.

Nem csak a közös ellenzéki demonstrációt sikerült megszervezni,

a portál információja szerint hétfő óta intenzív tárgyalások kezdődtek a DK, a Párbeszéd, az MSZP, az LMP, a Jobbik, a Momentum és az MMM tagjainak részvételével. A pártelnökök között folyamatos a kapcsolat, de a kampányfőnökök és szakpolitikusok is egyeztetnek.

Abban mindenki egyetért, hogy mostantól össze kell hangolni a kampánystratégiát, neki kell állni a közös program kialakításának, ez a kampányfőnökök és a szakpolitikusok feladata, a pártelnökök pedig az olyan kérdésekben döntenek majd, mint például az árnyékkormány tagjai és természetesen a közös lista

– mondta egy forrás.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Jelenleg az utóbbi az egyik legérdekesebb kérdés, főleg, mióta Márki-Zay Péter az ATV-nek is azt mondta, szeretne valamilyen formában egy „civil”, vagy „néppárti frakciót” az új parlamentben. Az előválasztást szervező pártok abban már megállapodtak, hogy minden résztvevőnek lesz saját képviselőcsoportja, de az akkori állapotok szerint csak hat párt szerepelt a tervekben. Bár a Pálinkás József-féle Új Világ Néppártot is „bevették” később a megállapodásba, a jelenlegi állás szerint a jobboldali formáció maximum előkelő listás helyek alapján alakíthatna frakciót. Márki-Zay ugyanakkor pont erre a pártra építve hozná létre a frakciót, mivel – mint lapunknak elmondta – továbbra sem tervezi párttá alakítani mozgalmát. Az üggyel kapcsolatban az ellenzéki pártok egységes választ adtak:

„az ellenzéki összefogásban résztvevő hat ellenzéki párt az előzetes megállapodásuk szerint megkezdi a tárgyalásokat az előválasztás utáni teendőkről. Az ilyen felvetéseket ott kell megbeszélni, nem pedig a sajtón keresztül, hiszen az rombolná az ellenzéki összefogásba vetett választói bizalmat. Ehhez eddig is és ezután is tartjuk magunkat”.

 

Figyelem! Október 23-án az Andrássy út egyik végén Orbán Viktor, a másikon Márki-Zay Péter és Dobrev Klára hívei gyülekeznek

Szólj hozzá!