Trapp-nap, avagy erre tervez szambázni a Békemenet október 23-án a “népfelség elvének érvényesülése” nevében

A hogy arról mi is beszámoltunk, idén rendhagyó helyszínen tartják az október 23-ai ünnepséget Budapesten – közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Facebook-oldalán. A bejegyzés szerint Orbán Viktor az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál mondja majd el ünnepi beszédét 15.30-kor, és ehhez a rendezvényhez csatlakozik majd a Békemenet is.

Megvan a nemet-útvonal

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány alapító elnöke. Csizmadia László ismertette, milyen útvonalon haladnak majd az október 23.-ra meghirdetett Békemenet résztvevői.

“Az 1956-os forradalom bölcsője a Műegyetem volt. Innen indultak el kora délután az összesereglett fiatal egyetemisták, akik népünk pár napos szabadságát kivívták a hozzájuk csatlakozó honpolgárok sokaságával. Emlékezünk rájuk és kiemelten a szovjet, kádári terror 235 ártatlan kivégzettjére és a hazából elüldözött közel kétszázezer honfitársunkra.”

Feltehetően nem ezekre a képekre “gondolt a költő”…

(fotó: facebook)

Békemenetünk a Műegyetem elől indul, gyülekezés 13 órától lehetséges. Akik busszal érkeznek, a Budafoki úton parkolhatnak. Indulás 14 órakor a Szabadság híd – Vámház körút – Károly körút – Erzsébet tér útvonalon.

fotó: CÖF facebook oldala

Nyugodt, békés, csendes összefogással kívánjuk demonstrálni,

-írták, hogy itt történt a 15 évvel ezelőtti gyurcsányi terror, amely békés emberek ellen, lovasattakkal, szemkilövetéssel, csonttörésekkel, vízágyúval és vipera náspángolással fenyítette az embereket.
Ismét vér folyt a pesti utcán, megtörtént a demokrácia megcsúfolása.

15 órára érkezünk az állami ünnepség színhelyére, a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út kereszteződéséhez. Megtisztelő és a többségi polgárság számára visszaigazoló, hogy a kormány a Békemenet útjának végére helyezte az állami ünnepséget, és meghallgathatjuk Orbán Viktor miniszterelnök úr beszédét.

A népfelség elvének érvényesülését látjuk ebben és az elmúlt 12 év közös munkájának további összetartozásra történő felhívását. Békemenetünk sokasága, velünk tartó több száz lengyel és olasz civillel szeretné jelezni a brüsszeli bürokrácia felé, hogy a nemzetek népei felett nem uralkodni kell, hanem értük szolgálatot teljesíteni. Gyertek velünk, mindenkit várunk!”

-zárul a közlemény.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

Erre tervez szambázni a Békemenet október 23-án a "népfelség elvének érvényesülése" nevében

One thought on “Trapp-nap, avagy erre tervez szambázni a Békemenet október 23-án a “népfelség elvének érvényesülése” nevében

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.