BanánköztársaságKiemelt hírek

Ha már CÖF-vándorkiállítás: hogyan fogják körbecipelni az országon Orbán páncélautóját, amivel sietve elhagyta az Astoriát?

Aktivista kerestetik napi 10.000.- forintér + koszt, kvártély! - Kinek "aktivistáskodnak" és miből?

Remek hír! A CÖF szabadtéri vándorkiállítást rendez, úgymond a “Gyurcsány-terrorról”. Mint mondják, bemutatják “a rendőrterror során használt fegyvereket, és fórumokat tartanak 2006 hőseivel”, valamint fényképeket is lehet látni.

Eszem ágában sincs tréfálkozni 2006 fájdalmas őszén, és a rendőri túlkapásokat sem bagatellizálom, pláne nem mentegetem

Ilyenből egy is sok. De biztos vagyok benne, hogy a kiállítás csak a dráma második felvonását viszi színre, az elsőt, a tévészékház ostromát nem. (Azt azért remélem, hogy nem az ostromlók alakítják “2006 hőseit” az ígért fórumokon.) Pedig a tragikus vétséget, az igazi kormányzati mulasztást ott követtük el, és ez bosszulta meg magát később, indokolatlanul erőszakos rendőri lépésekben.

A tévészékház ostroma idején a rendőri vezetés szétesett, a kormány nem tudta megvédeni az ott megtámadott, zömmel fiatal kisrendőröket.

A rendőrök utána úgy érezték, magukra vannak utalva, és egy részük torz önbíráskodásba kezdett: erőszakkal bánt olyan tüntetőkkel is, akik nem bántották.

Nem kormányparancsra: ezt a vádat a Fidesz nagy garral meghirdetett vizsgálata sem tudta igazolni, pedig mindent megtettek érte.

De ha a tévénél nem hagyják a védtelen rendőröket magukra, ha erős belügyminisztériumra és rendőri vezetésre számíthattak volna, akkor társaik később nem érzik úgy, hogy most rajtuk a visszacsapás sora.

De ha már kiállítás, arra azért kíváncsi lennék:

hogyan fogják körbecipelni az országon Orbán páncélautóját. Azt, amivel sietve elhagyta az Astoriát.

Úgy látszik, egyedül ő komolyan vette a rendőrség üzeneteit, amelyeket dokumentáltan eljuttattak a Fidesz-demonstráció szervezőinek a helyszínre. A résztvevőket komolyan mégsem figyelmeztették: ne menjenek a Belváros felé.

Nem mondták el nekik, hogy a velük keveredni akaró ill. a kormány- és államfőknek szállást adó dunaparti hotelek felé rohanó Kossuth tériek megrohamazták és áttörték a rendőrsorfalat, és az utcai csata egyre közelebb jut.

Igen, emlékezzünk 2006 őszére. A kormányzati mulasztásokra és a megengedhetetlen rendőri túlkapásokra is, mert ez is része a történetnek. De emlékezzünk arra a villámgyorsan elhajtó autóra is.

Forrás

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

cöf

About Author

Comments (1)

  1. Szabo Katalin

    Nem bonyolult a dolog, a páncélautóba kell bepakolni a demostráció kellékeit és azzal kell véres rongyként végighurcolni az országon. De minden demonstráció végén be kell mondani , ez az az autó amin Orbán gyáván megfutamodott, hátrahagyva az érte tüntetőket.

Szólj hozzá!