Szikora Róbert szapora nyelvcsapásai

Az EMeRTon-díjas Szikora Róbert az R-GO énekese, frontembere, a Csikidám stílus megteremtője: A zenész pár napja a 24.hu -nak adott igencsak megosztó interjút, amellyel érintőlegesen már mi is foglalkoztunk, de most kihasználva a hétvége viszonylagos csendjét visszatérünk a témára. 

“Tollmártogatók” elítélése

Az R-GO vezetője elmondta, nem foglakoztatja mások véleménye, nem kíváncsi ismeretlen emberek hozzászólásaira. Szerinte ma mindenkinek az a dilije, hogy ha van két perce, leül és belemártja a tollát a másikba. Ezt annak kapcsán fogalmazta meg, hogy egyike volt azoknak, akik videó üzenetben köszöntötték Orbán Viktort születésnapján:

“Orbán Viktor számomra egy kiváló magyar ember és egy politikusi géniusz. Nyilvánvaló volt, hogy a barikád túloldalán álló balliberálisok beszólnak majd. Úgy gondolják, a liberalizmus addig tart, amíg elfogadják, amit ők gondolnak. Nem tudják benyelni, hogy boldog születésnapot kívántam Orbán Viktornak. Ezt csak akkor tudnák megtenni, ha picit is liberálisok lennének, és nem ilyen felforgatók.”

A liberálisok nem szeretik a hazájukat

Igen megdöbbentő, amit a liberálisnak mondott ellenzékről kinyilatkoztat, ez igencsak sértő lehet több millió magyar számára. Arra a kérdésre, hogy mit forgatnak fel, így válaszolt:

“Mindent. Ráadásul nem szeretik a hazájukat. Az életben szükség van tabukra, a liberalizmus alapja viszont az, hogy minden tabut megszüntessenek. Miközben én nem akarom megismerni, mondjuk, édesanyám fiatalkorát. Nem akarok a papok nemi életéről vagy a cölibátusról beszélni. A liberálisok a hazáról, a családról is csak rosszat mondanak. Minap jártam egy kis régiségboltban, ott az egyik jó barátom azt mondta: Robi, ezzel a videóval nagyon megosztottad az embereket. Mondom, na, mit osztottam én meg? Vagy egy gyáva pali vagyok, vagy felvállalom a gondolataimat. Miközben tudom jól, hogy a közönségemet ezzel tényleg meg fogom osztani.

Szerinte ma demokrácia van, aminek az a lényege, hogy elmondhatja a véleményét, még akkor is, ha ezzel sok ellenséget szerez:

“Jó pár művész pont ezért nem mer beleállni, és hallgat. Én viszont nem teszem ezt. Még a 2000-es évek elején a Pannon Rádiónak volt az egyéves évfordulós bulija, amin részt vettem. Másnap kapom a telefont, hogy figyelj Robi, ha ezt tovább csinálod, nem tudunk megvédeni. Mégis kitől kéne engem megvédeni? A büdös kommunistáktól sem kellett, akkor ezektől? Miért, tehát ezek rosszabbak? “

Na és persze Soros…

Újra kitért arra, hogy szerinte liberális oldal mindig mindenkit nyakig megaláz. Majd felmondta a Fidesz leckéjét:

” Persze mindennek a végén ott van Soros, a sátáni figura. Közben mindenre ráfogják, hogy rasszista. Miért volna rasszizmus, ami George Floyddal történt? Csak mert fehér volt az az idióta rendőr, aki rátaposott az egyébként visszaeső bűnöző, fekete George Floyd fejére?” /…… / “Ugyan, nem a tüntetés a lényeg! Hanem hogy régóta készültek erre a liberálisok, ez most igazán jól jött nekik. Közeledik a választás, kellett egy apropó a rendbontáshoz. Ez a casus belli, a csinált ügy, ami miatt megint lehet felforgatni.”

Ez agybetegség

Kitért arra, sokszor tették fel neki külföldön és persze itthon is azt a kérdést, hogy ki a magyar:

” De válaszolok rá: az magyar, akinek Trianon fáj. Aki el tud érzékenyülni attól, hogy felmegy a magyar zászló egy olimpián, az magyar.” / …./ “Sokan a magyarok ellen drukkolnak nemzetközi sporteseményeken és focimeccseken, merthogy ez is Orbán Viktor politikájának a sikere lenne. Ez agybetegség. Ezeknek az embereknek a fejét nem tudom, hogy tették össze, de nem is érdekel jobban. Az a hitük, hogy állítólagos konstruktív ellenzékként és civil szervezetek álruhájában destabilizálják a most fennálló rendet.”

Elmondta a véleményét arról, amit Kövér László mondott. Hogy az ellenzék nem része a nemzetnek, és „a magyar baloldal – immár több mint száz éve – újra és újra rátámad a saját nemzetére. Trianonban sem így szabták volna meg a határainkat, ha 1918–1919-ben a magyar baloldal nem árulja el a nemzetet”:

“Teljesen egyértelmű. Így van. Ha nekünk lett volna egy Kemal Atatürkünk! De nekünk csak egy Károlyi Mihályra futotta. Ez idő tájt Sigmund Freud azt mondta, hogy a magyaroknak annyi okos grófjuk van, miért ezt az egyetlen hülyét kellett miniszterelnökké választaniuk? Miközben kétmillió magyar katona harcolt a fronton, pár mocskos kis ember, aki kidumálta, hogy ne kelljen küzdenie a hazáért, megcsinálta a Tanácsköztársaságot, ami teljesen idegen volt mindentől. Azt se tudták se itthon, se a világban, hogy eszik-e vagy isszák ezt az új képződményt. A nyugati hatalmak nem akarták elfogadni, meg is semmisítették. És végbement a történelem egyik legnagyobb nemzetgyilkossági kísérlete. Az pedig csoda, hogy fantasztikus magyar emberek és az erős magyar öntudat miatt mégis megmaradtunk.”

Gyurcsány az idegenszívű

Ahogy “rendes”, jobboldali, keresztény magyar emberhez illik, nem kímélte Gyurcsány Ferencet sem. Egy 2010-es falunap kapcsán mondta:

“A fellépés végén mindenkinek megköszöntem a közreműködést, ráadásul a Ballag a katonát amúgy is mindig nagy magyar zászlóval énekelem. Szóval tudták, hogy én magyar gyerek vagyok. A koncert végén pedig valaki borízű hangon bekiabálta, hogy “Gyurcsány egy köcsög”. Én meg azt válaszoltam, hogy igen, így van. A legkártékonyabb politikus, nem magyar a szíve.”

 

Szikora a kereszténységéről elmondta, csak egyszerű laikus, aki nagyon szereti az urát, illetve inkább ő szereti, ő meg visszaszereti. Bár Isten fiának nem az volt a dolga, hogy politizáljon, Jézus mégis beleállt politikai kérdésekbe. Szerinte ezt az utat járja ő is:

” Egyszerű polgárként mondom, hogy Orbán Viktor nélkül ez az ország egy újabb Trianont élt volna át az elmúlt tíz évben. Szerencsére ez az istenáldotta tehetség vezeti az országot, köszönet érte a Szűzanyának és a józan magyar választóknak. Utolsó szó jogán még annyit szeretnék üzenni a liberális barátainknak, hogy gyakorolják velem szemben az általuk hőn szeretett szót, a toleranciát.”

Magunk részéről csak annyit teszünk hozzá, hogy rendben megvolt a leckefelmondás “katona” lehet a pénztárhoz ballagni.

szikora

4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük