Keszthelyet és környékét javasolja Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere az idei Red Bull Air Race helyszínének, amiről levélben tájékoztatta is a szervezőt – közölte szombati számában a Zalai Hírlap.

Levélben fordult Nagy Bálint a Red Bull Air Race világbajnoki futamot szervező Hungaroring Sport Zrt. vezetéséhez, miután Budapest nemet mondott a verseny megrendezésére. A keszthelyi alpolgármester azt javasolta, hogy lehetséges helyszínként vizsgálják meg a Balaton nyugati medencéjét is. Indoklása szerint Keszthely, a sármelléki repülőtér, valamint Hévíz szállodakapacitása akár alkalmassá is teheti a területet a rendezvény megszervezéséhez.

Mint arról beszámoltunk, kedden közölte a főpolgármester hivatala, hogy nem ad engedélyt a főváros az idei Red Bull Air Race rendezvényre. A közlemény szerint Tarlós István

„a budapesti lakosság észrevételeinek és érdekeinek figyelembevételével”

tájékoztatta az esemény szervezőit, hogy a Red Bull Air Race körülményeinek elégtelensége miatt a főváros

„nem tudja az engedélyeket kiadni”

a júliusra tervezett eseményre. Alternatívaként Tarlós a Duna-kanyart vagy

„valamelyik nagyobb magyarországi tó környékét” javasolta.

Keszthely alpolgármestere ezek után közösségi oldalán tette közzé ajánlatát:

Keszthely, a sármelléki repülőtér, valamint Hévíz szállodakapacitása akár alkalmassá is teheti a területet a rendezvény megszervezésére

Az alpolgármester a Zalai Hírlapnak elmondta:

pénteken telefonon egyeztetett a versenyt szervező cég elnök-vezérigazgatójával, akivel abban egyeztek meg, hogy megvizsgálják a lehetséges helyszíneket.

Hangsúlyozta:

a szakmai döntés után hatástanulmányokat is kell végezni, ezután lehet csak a részletekről beszélni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét