Connect with us

Kerítésen innen

Te is fiam, Tarlós és az akkor még „leánynevén” Szalay-Bobrovniczky Alexandra?

Te is fiam, Tarlós?
Megosztás

Újabb név került be a köztudatba, méghozzá Tarlós Istváné és az akkor még Szalay-Bobrovniczky Alexandra néven futó főpolgármester-helyettesé. A csontváz, ami most esett ki abból a bizonyos szerkényből az, hogy bicskei gyermekotthon pedofil vezetője Tarlós István idején kapott fővárosi kitüntetést.

Upsz!

„Hogy kaphatott egy pedofil bűnöző kitüntetést a fideszes városvezetéstől?” – kérdezi közösségi oldalán a jelenlegi főpolgármester.

„Azonnali belső vizsgálatot rendeltem el annak kiderítésére, hogy a fideszes városvezetés idején ki, miért, és milyen információk birtokában döntött a 2013-ig fővárosi fenntartásban működtetett bicskei gyermekotthon pedofil bűncselekményekért később elítélt vezetőjének fővárosi kitüntetéséről?

A 2015-ben adományozott Bárczy István díjat főpolgármesterré választásom után, 2019-ben a Fővárosi Közgyűlés javaslatomra visszavonta.

Az elmúlt napok sajtóhírei alapján megerősödött a gyanú, hogy a fideszes fővárosi vezetés annak ismeretében terjesztette fel kitüntetésre a 2018-ban elítélt pedofil bűnözőt, hogy már évekkel korábban információik lehettek a gyermekotthonban történt molesztálásokról és bántalmazásokról. Ki kell derülnie, megtettek-e mindent az előző városvezetés idején a gyermekek védelmében?

Ha mulasztás történt, ha emiatt a gyermekotthon lakóinak további abúzusokat kellett elszenvedniük, akkor a felelősök megnevezése és számonkérése nem maradhat el.”

A hozzászólásokból…

„Áldozatvédőként köszönöm ezt a nagyon fontos lépést! Napvilágra kell kerülnie az összes olya bűnöző és bűnsegéd nevének, aki bármilyen módon bántalmazta és megnyomorította ezeknek a gyermekeknek a testét, a lelkét olyan szenvedéseket okozva, aminek nyomai örökre megmaradnak.”

„Úgy kaphatott, hogy a Közgyűlés megszavazta. Ön hogy szavazott? ”

„Nem értem miért volt a kormány részéről a nagy hiszti, hogy a gyerekeket megrontják az ovodákban,iskolákban (LMBTQ propaganda) ,könyvek fóliázása kötelező ,meg minden ….. Már 11- ben és utána ,tudták hogy mi megy a gyermekotthonban Nem mondják, a nevelő, meg az igagató a rájuk bízott gyerekeknek , hanem borzasztó módon gyakoroltatják velük. Szerintem ebben az ügyben a rendőrségi vizsgálatot lefolytatók köött is vannak felelősök . Elő kellene venni azért azt az aktát is újra .”

„Nézzék meg a Tetovált lány trilógiát, na most az pont így történik itthon is. Magas beosztású vezetők védelmére hivatott dönteni egy szűk kör, akik nem riadnak vissza semmitől. Ehhez még gyorsan olvassák el Orwell Állatfarm c. könyvét és képet kaphatnak az orbáni teljhatalom működéséről is. Régi vágyam, hogy lásson napvilágot a Welt 2000 Kft ügyvezető halálának gyanús körülményei, amiben Lázár János, Rogán Antal és Pintér Sándor is érintettek, hiszen az óriási pénzek pumpálása miatt kellett meghalnia Komáromi Andrásnak. Ebben az időben kezdték el felpumpálni a 4ig-t is a Humansoftból kinőve, Jászai Gellérttel, azzal a mocskos, minden hájjal megkent maffiózóval az élen.”

„Így kell! A bűn bűn, politikai oldaltól függetlenül! A gender messze van de a pedofilok köztünk járnak, és ahogy látjuk,sokakat maga a hatalom véd.”

„Ez mind nagyon jól hangzik hogy a felelősöket kérdöre kell vonni és megbüntetni. Csak az a baj hogy a Fidesz mindent elfog követni azért hogy ne derüljön ki az ö felelősségük és hogy milyen mocskosul viselkednek. Érdekes akkor nem számítottak a gyerekek, csak ha kampányolnak akkor védik nagyon a gyerekeket. De mit is csodálkozunk ezen hiszen ök mindenkin átgázolnak csak ök számítanak mert így tudnak gazdagodni.”

Perintfalvi Rita kiegészítése

” Amikor Vásárhelyi Jánost, a bicskei gyermekotthon erő*szaktevőjét a Fideszes városvezetés 2015-ben kitűntette, a következő laudatio hangzott el:

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a díjátadón elmondta:

„a pedagógushivatás a legnemesebb és egyben a legnehezebb: jellemeket formálnak követésre méltó példamutatással”.

Az oktatás színvonala és az, hogy milyen lesz a jövő nemzedéke, a pedagógusokon múlik.

Díjazottak:…- VÁSÁRHELYI JÁNOS igazgató az állami gondoskodásban élők megsegítésében, a gyermekvédelmi szakellátás minőségi átalakításában végzett fáradhatatlan, gyermekközpontú vezetői munkája elismeréseként.””

Szalay-Bobrovnicky Alexandra főpolgármester-helyettes beszédet mond Budapest Főváros Önkormányzata Pedagógusnapi Ünnepségén, melyen átadja a Bárczy István Díjat

Hogy is volt?

V. János, a bicskei gyermekotthon igazgatója azután kapott kitüntetést a fővárostól, hogy korábban már nyomoztak ellene szexuális zaklatás gyanújával. A Telex birtokába került dokumentumok szerint erről feljegyzés is készült a fővárosi önkormányzatnál, de ezek valahogy mégsem kapcsolták be akkor a vészcsengőt senkinél. 2015-ben tehát kitüntette a főváros V. Jánost, akit aztán végül pedofil bűncselekményekért 8 év fegyházra ítéltek.

A fővárosi kitüntetés ügyét Balog Zoltán református püspök említette meg az egyre terebélyesedő botrányban.

Tarlós István volt főpolgármester nem érti, miért volt erre szükség, és hogyan emlékezhet egyáltalán Balog egy ilyen nem túl jelentős fővárosi kitüntetésre. Balog Zoltán református püspök, egykori emberierőforrás-miniszter a lelkipásztor és presbiter testvéreinek írt hétfői körlevelében fontosnak tartotta megjegyezni, hogy

nemcsak a kormány tüntette ki 2016-ban a később pedofília miatt elítélt bicskei gyermekotthon-igazgatót, hanem a fővárosi önkormányzat is, méghozzá Bárczy István-díjjal.

A 2015-ös Bárczy István-díj és a 2016-os Magyar Bronz Érdemkereszt odaítélése azért furcsa, mert bár az igazgató a kitüntetések átvétele után bukott le, az ügynek már bőven voltak előzményei, amit ide kattintva olvashat.

Kapcsolódó

Szerző