A pirézek után támad a Soros párt! – győz az elbutulás?

A Zoom.hu megbízásából készült felmérésből kiderült, hogy a magyar választók kétharmada abban a tudatban él, Soros György Pártja (SGYP) is részt vesz az április 8-i országgyűlési választáson. Az agyrém fokozódik, az ostobaság hungarikum?

Soros egy Piréz?

Sík Endre, a Tárki kutatóintézet vezető kutatója volt az ötletgazdája az elhíresült felmérésnek, ami a fiktív népcsoportról, a pirézekről szólt. 2007 júniusában a megkérdezett magyarok 59 százaléka, 2007 februárjában már a 68 százalékuk utasította el a pirézek befogadását.

A kutató szerint a közelmúltban történt szomorú esetek – az őcsényi és a ceglédi is – arra vezethetők vissza, hogy az emberek valóságként élik meg, amit a fejükbe ültettek. A Fidesz gyűlöletkeltő kampánya az arra fogékonyak és a vakon hívők lelkét, tudatát teljesen elfoglalta.

A kutatásban – amely ezer fős reprezentatív mintán, január 16. és 23. között készült – azt a hipotetikus esetet vizsgálta a Policy Agenda, hogy miként viszonyulnak a választók egy fiktív párt választási győzelmi esélyeihez. Arra a kérdésre, hogy

„Ön szerint megnyerheti-e Soros György Pártja (SGYP) a tavaszi országgyűlési választásokat?”,

a válaszadók 64 százaléka mondta azt, hogy nem, míg 2 százalék szerint valós győzelmi esélye van a – valójában nem is létező – pártnak.

Vagyis a magyar választók kétharmada – vélhetően a kormányzati propaganda hatására – azt hiszi, hogy az amerikai milliárdos saját párttal képviselteti magát a magyar országgyűlési választáson.

„Fontos tudni, az ilyen kutatások nem azt jelentik, hogy a magyarok buták. Inkább arról szól, hogy a fejükbe ültették Soros Györgyöt. Így a vele kapcsolatos minden állítást automatikusan valóságosnak tekintenek ”

– mondta a Zoom.hu-nak a Policy Agenda kutatásával kapcsolatban Sík Endre szociológus.

Ezt a tényt ne felejtse senki számba venni, amikor azon gondolkodik, hogy elmenjen-e szavazni! Ezt a velőig ható butítását a szóban szeretett népnek egyértelműen a Fidesz vitte véghez csekély 8 év alatt. Az kétségtelen, hogy volt rá “fizetőképes kereslet”!

Náray Tamás a közösségi oldalán fakadt ki a hír hallatán:

 

“Baszki, ők és a határon túliak fogják eldönteni, hogy mi, hogy fogunk itt élni?
Na, jól van gyerekek, köszi, én mentem csomagolni.
Mert mindennek van azért egy határa. Még az elbutult Magyarországon is. Bezzeg véleményt alkotni, gúnyolódni, kirekeszteni mindegyik tud. Tanulatlan, tájékozatlan, műveletlen, kultúrálatlan az ország nagyobbik része. Nincs ezen mit szépítgetni. Aki ezen megsértődik, leszarom, mert nincs tisztában a tényekkel: az országunk egy nagy fosztóképzővé változott. Tlan, -tlen…
Tényleg igaz. A hülyének a legjobb. Ő ugyanis nem tudja, hogy hülye.”

„Aki úgy érzi, a menekültek elvették a munkáját, az szavazzon a Fideszre, aki pedig úgy érzi, hogy baj van az egészségüggyel, az oktatással, a nyugdíjakkal, az szavazzon ránk!”

1300 menekült, 60 milliárd forint – Puskás szerint ez egyszerű hivatali ügyintézés

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük