Kerítésen innen

Tényleg elhiszi valaki, hogy Orbán saját kezűleg (S.K.) Facebook-ozik?

Korrupcióellenes Hatóság helyett szemérmesen "Integritás Hatóság" - Hogy ne zavarják meg vele a drága választópolgárok fejét

Nemrég jelent meg Orbán Viktor Facebook oldalán a mostanság dívó “egyszavas-sokzászlós”, minden olvasni tudó magyar nyelvet beszélő követőjének szóló bejegyzés. A kommentekből egyértelmű, hogy meggyőződésük: két kormányülés közben -alatt- maga a miniszterelnök posztolgat.

Komolyan, itt tartunk?

Lehet, hogy sokakat lelombozok, de -minden bizonnyal- köze nincs az oldal névadójának a klaviatúrához, amin az erre tartottak bepötyögik, az aznapra kiadott magvas gondolatokat.

Mindennek ellenére vérre menő mocskolódás folyik Orbán Viktor közösségi oldalán, ha egy résztvevő nincs eléggé elájulva attól, amit ott lát. A kommentekből egyértelmű: tényleg elhiszi a “köz”, hogy a miniszterelnököt védik, aki csak és kizárólag népe boldogulásáért írogat egyszerűagyú, mára már egyszavas üzeneteket nekik.A divat, az divat….

A múlt héten, az elsősorban a tengerentúlon használt Twitteren kezdett el terjedni az, hogy a politikusok, közéleti szereplők, vállalatok és mindenféle közösségi oldalak egyszavas üzeneteket tesznek közzé.

Szerdára mindez begyűrűzött Magyarországra is.

A dolog onnan indult, hogy Joe Biden amerikai elnök kiírta a Twitteren azt, hogy „demokrácia”. Nem sokkal később Volodimir Zelenszij ukrán elnök arra válaszolt ezzel, hogy „szabadság”, és más Ukrajna-párti oldalakon is ehhez hasonló üzenetek jelentek meg.


Vissza az Orbán-funokhoz

Szemléltetésül a kommentekből:

“Ez menő! A miniszterelnök is felpattant a trendvonatra!”

“Miniszterelnökünk ne venné a lapot? Olyan jó és finom humora van, hogy csak na! Nagyon díjazom!”

“Nagyon jó, hogy mindig helyén kezeli a humort, Miniszterelnök Úr!”

“Hajrá Miniszterelnök úr! A Fideszre szavaztunk én és a családom és mindenki! Mert Magyarország az első!”

Az ilyen és ezekhez hasonló hozzászólások után beficcent egy kritikus hangvételű is:

“demokráciát nem merte kiírni, ugye?”

Több sem kellett a hívőknek:

“Magyarország épp azt jelenti”

“…retteg a belpesti véleményvezérektől.”

“biztos sokan éltetik irakban,líbiaban, afganisztanban,haitin,kubaban,koreaban,libanonban,vietnamban,kuvaitban,szaudarabiaban,koszovoban,boszniaban,szerbiaban a maga féle amerikai tipusu demokraciát”

“a korosodó, frusztrált gyermektelen celeb pongyolafirkászok egyből ugranak rá.”

“Amíg ilyen ‘komcsiöregasszonyok mindenfélét pampoghatnak, addig úgy gondolom , van demokrácia”

György Zsombor, a Magyar Hang főszerkesztője is beszállt….Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

FRISS!

About Author