Tetű dolog ez, akárki is csinálja

Soroksár önkormányzati testülete nem szavazott meg egyetlen fillér fizetést sem Bese Ferenc fideszes támogatással nyert független polgármesternek. Ezzel két dolgot is üzenhetnek, egyik szomorúbb, mint a másik. 

Lássuk, mi az üzenet?

  • ha nem parírozol kicsinálunk,
  • kit érdekel, kire szavaztak, itt mi döntünk.

Újra mondom: nem az a kérdés, hogy mint néhány éve Esztergomban a kormánytöbbség, vagy, mint most az ellenzékiek lehetetlenítik-e el a munkát, a tény az tény marad, aki nem törekszik megegyezésre, az saját választói érdeke ellen politizál és ez megbocsáthatatlan. Hogy képzelték a soroksári képviselők, akik így szavaztak, hogy a munkadíj megvonása helyes döntés, pláne úgy, hogy akit érint, az még dolgozni sem kezdett, tehát nem is hibázhatott.

Élni, vagy visszaélni?

Aki komolyan gondolja képviselői megbízatását, az nem él vissza azzal, hogy patthelyzetet tud előállítani, minta a fenti esetben, ahol a vezetés és ellenzéke aránya 6-6.

Különösen visszás, hogy tulajdonképen formai és nem lényegi okok miatt izmoztak a képviselők.

„Bese Ferenc a portálnak nem akarta minősíteni az ellenzék lépését. A polgármester azt elismerte, hogy a képviselői díjazásról és a kerület korábbi vezetőinek végkielégítéséről nem kezdeményezett egyeztetést, de állítása szerint az ellenzék nem is jelezte ezt az igényét, csak közvetlen az alakuló ülés előtt vetették fel.” Írja az atv.hu.

Az ellenzéki képviselőknek nem a polgármesteri illetmény mértékével volt problémájuk, hanem azért bojkottálták a szavazást, mert azt együtt szerették volna lebonyolítani a képviselők díjazásáról és a kerület távozó vezetőinek végkielégítéséről szóló döntéssel. Ezek után, ha nem hívnak össze rendkívüli képviselő testületi ülést az ügyben, akkor Soroksáron egy hónapig ingyen dolgozik a helyiek által megválasztott polgármester.

Mindenesetre szép belépő ez a frissiben megválasztott kerületi képviselőktől.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük