Ön szerint ez rendben van? Titok,(?) hogy kik, hol ellenőrzik a Liszt Ferenc Repülőtéren a magángéppel utazókat - Városi Kurír

Sorting by

×

Ön szerint ez rendben van? Titok,(?) hogy kik, hol ellenőrzik a Liszt Ferenc Repülőtéren a magángéppel utazókat

Amikor még lehetett szabadon utazni, sokan vették igénybe a fapados gépeknek köszönhetően megfizethető repülést. Pontosan tudta mindenki, hogy odamegy a megfelelő pulthoz, útlevél, repülőjegy felmutatása után lemérték a pakkját és túl volt az ellenőrzésen. De mi a helyzet a magángéppel utazóknál?

Hirdetés

Mészáros Lőrinc például hová battyog az útlevelével?

Írásbeli kérdést tett fel Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Pintér Sándor belügyminiszternek, amelyben arra szeretett volna választ kapni:

a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér GAT (General Aviation Terminal) termináljára érkező utasok hol és milyen formában esnek át az útlevél- és vámellenőrzésen?

Az apropót az szolgáltatta,

hogy a politikus március 17-én a politikus Facebook-oldalán posztolt egy videót, amin Mészáros Lőrinc kormányközeli vállalkozó egy hölgy társaságában távozik az OE-LEM jelzésű, NER-közeli magánrepülő fedélzetéről, ahonnan rögtön egy kisbuszba ülnek, és elhagyják a repteret.

Hadházy szerint felmerül a kérdés,

ha valóban az akkor épp Dubajból hazatérő gép utasai mentek el a kisbusszal, akkor hol ellenőrizték az útlevelüket.

A független képviselő írásbeli kérdésére Pintér nevében Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára adott meglehetősen szűkszavú választ:

Az ellenőrzés végrehajtása a vonatkozó jogszabályok betartásával történik.

Forrás

magánrepülőgép

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Ön szerint ez rendben van? Titok,(?) hogy kik, hol ellenőrzik a Liszt Ferenc Repülőtéren a magángéppel utazókat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.