Sorting by

×

Töltött káposzta “kéretlenül” a debreceni rászorulóknak

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete egy évtizede támogatja a városban élő nehéz sorsú embereket. Minden hónap utolsó vasárnapjára meghirdetett ételosztásainkat a járvány miatt sajnos nem tarthatjuk ugyan meg, de a legvédtelenebb embertársainknak igyekszünk segíteni a magunk módján – mutatta be az egyesületet Szabó Zoltánné alelnök.

A magyar társadalom talán legkiszolgáltatottabb tagjai, az utcán élő honfitársaink

Debrecenben is sokan vannak, akik fedél nélkül tengődnek. A társadalom páriájaként “élnek”, hiszen a városban még hatósági zaklatásnak is ki vannak téve. Sok emberséggel nem igen találkoznak. Pedig egy kis empátiával sokat lehetne sorsukon jobbítani. És nem is kerülne annyiba, mint egy felesleges látványberuházás. Egyesületünk 2011-ben az első étel osztásait hajléktalanoknak hirdette meg. Pár éve sajnos egyre több kisnyugdíjas, több gyermekes család állt a sorban. Mivel az utcai ételosztás most ellehetetlenült, így azoknak a hajléktalanoknak vittünk ételt, akik már évek óta a számukra kialakított szállókban élnek.

A debreceni Wesselényi utcai hajléktalan szállóba 100 adag ebédet vittünk

A fedél nélküli honfitársaink nagy örömmel fogadtak bennünket, hiszen hétvégén, és több napos ünnepekkor nem jutnak meleg ételhez.

Kérésünknek megfelelően mindenkin volt maszk, és a legalább 1,5 méteres távolságot is betartották. Többen elmondták, hogy hétvégén is éhesek, pénzük nincs, pár kiflinek, egy liter tejnek is nagyon örülnek. Nem értik, miért nem működik a Népkonyha hétvégén, vagy miért nem oldható meg, hogy ilyenkor a szállókban élők számára főzzenek. A kérdés a levegőben maradt, hiszen nem tudtunk mit mondani.

Abban hiszünk, hogy egy társadalom erejét, összetartását az jelzi leginkább, miképp bánik az elesettekkel, a nincstelenekkel, azokkal az embertársainkkal, akik segítő kézre szorulnak. Nem gondoljuk, hogy a debreceni önkormányzat anyagi lehetőségeit kimerítené, ha megoldaná a hétvégi ellátást a hajléktalanoknak.

A Nap utcai Anyaotthonba 50 adag meleg ételt vittünk

A családok számára ez is nagy segítség, hiszen egyikőjük sem tehetős, igen meg kell fontolniuk, mire és mennyit költenek. Különösen így hó végén jól jön minden segítség, támogatás. A gyermekek fülig érő mosollyal, régi ismerősként fogadtak bennünket. Hiszen nem először látogattuk meg őket.

Az ország nehéz helyzetben van, nagyon sokan már felélték az utolsó tartalékaikat, a szegények, még szegényebbek lettek. Városunkban is mind több a szegény, nehéz sorsú ember, akik segítségre, támogatásra szorulnak.

Az egyesület a járvány időszakában is igyekszik a maga szerény lehetőségeivel segíteni a rászorulókat. Mivel a szervezetünk egy fillér állami, önkormányzati támogatás nélkül, a kispénzű emberek adományaiból próbál segíteni, így lehetőségeink igencsak végesek.

Naponta újabb és újabb debreceni lakosok keresnek meg bennünket, hogy támogassuk őket

Eddig senkinek sem mondtuk, hogy nem, mert meggyőződésünk, segítenünk kell, mind többen higgyenek abban, azért mert szegények, ugyanolyan emberek, mint azok, akiknek az élet napos oldalán jutott hely. Az egyesület természetesen a maga lehetőségei szerint a jövőben is teszi a dolgát, de teljesítő képességünk határait feszegetjük. Eddigi “védenceink” továbbra is számíthatnak ránk, de ezt a kört tovább nem tudjuk civil szervezetként, anyagi támogatás nélkül, tovább bővíteni.

Aki szeretne segíteni, támogatást adni, az alábbi telefonszámon jelezheti

  • Mobil / a hét minden napján/ : 30 9841 963
  • Átutalással: Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete számlaszáma :
  • Polgári Bank ZRT 612 00261-11059802
  • A közleménybe kérjük beírni: ételosztás, 2021

Örömmel fogadjuk a 1 százalékos felajánlásokat is.

  • Adószámunk: 18994766–1-09

Sajnos bárki kerülhet olyan élethelyzetbe, hogy segítő kézre, egy jó szóra, emberi hangra lenne szüksége

Úgy hisszük, hogy a szeretet, a segíts felebarátodon örök emberi értéke, -egyben az emberség fokmérője- napjainkban különösen fontos /lenne/.

Szabó Zoltánné, az egyesület alelnöke.

 

kéretlen

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.