Továbbra is titkolózik a kormány Orbán tavalyi külföldi útjairól

Népszava közérdekű adatigényléssel fordult a Miniszterelnökséghez és a Miniszterelnöki Kabinetirodának nevezett, Rogán Antal vezetése alatt álló propagandaminisztériumhoz is, hogy mondják meg, mennyi pénzből és milyen külföldi utakra ment Orbán Viktor 2017-ben. A megkeresését mindkét minisztérium azzal utasította el, hogy nem ők kezelik ezeket az adatokat.

Senki sem illetékes

A Népszava ezért megkereste a miniszterelnök biztonságáért felelős TEK-et is, de itt is azt mondták, nem ők gyűjtik ezeket az adatokat. A Terrorelhárítási Központ azonban azt tanácsolta, hogy a Népszava forduljon „a közérdekű adatigénylésben érintett valamennyi adat adatkezelőjéhez”, azaz a Miniszterelnöki Kabinetirodához.

Semmitmondó válasz

Vadai Ágnes DK-s képviselő ezért kérdést tett fel a parlamentben Rogánnak, hogy tényleg az ő minisztériuma-e az adatkezelő, ahogyan a TEK állítja, és ha igen, akkor miért titkolóznak.

Rogán nevében Dömötör Csaba államtitkár válaszolt

egy nagy semmit.

Azt írta, hogy ahogy már korábban is elmondták, ők az infótörvény alapján nem minősülnek adatkezelőnek, de nem oldotta fel az ellentmondást, hogy akkor miért állította ezt a TEK. Dömötör emellett azt is írta, hogy

„a kormányfő minden hivatalos útja nyilvános, a kormány ezekről minden esetben tájékoztatást ad”.

(Forrás: nepszava)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük