Trump foggal-körömmel! —  Ha veszít kifüstölik a Fehér Házból

Donald Trump amerikai elnökökről eddig is tudható volt, hogy mániákusan ragaszkodik nemcsak a hatalomhoz, de annak minden jelvényéhez, és jelképéhez is. Amit azonban a szélsőjobbhoz tartozó Fox televíziónak nyilatkozott, és amennyiben választási veresége esetén be is tartja az már egyenesen az amerikai demokráciát veszélyeztetheti.

Mi lesz ha novemberben leváltják az amerikaiak?

A Fox televízió vasárnap több témakört átfogó interjút sugárzott Trumppal, aki arra a felvetésre, hogy előfordulhat-e, hogy nem fogadja el az esetleges választási vereséget, úgy fogalmazott: “majd meglátjuk, most nem mondok sem igent, sem nemet”.

Pelosi házelnök: “ki kell füstölni őt onnan”

Szavait néhány demokrata párti politikus és a liberális sajtó egy része úgy értelmezte, hogy esetleges választási veresége esetén Trump nem lenne hajlandó átadni a hatalmat.
Pelosi házelnök a demokratákhoz közel álló MSNBC televíziónak hétfőn adott interjújában reagált az elnök szavaira.
“Van egy folyamat, s annak semmi köze ahhoz, hogy a Fehér Ház egy bizonyos lakója úgy érzi, nem kell kivonulnia onnan, de akkor ki kell füstölni őt onnan, mert az elnökség az elnökség” – fogalmazott a házelnök.
Pelosi azt hangoztatta, hogy Trump “akár tud már róla, akár nem, el fogja hagyni” a Fehér Házat. Közölte: “az, hogy esetleg nem akar kivonulni a Fehér Házból, még nem jelenti azt, hogy ne tartanánk meg az Egyesült Államok jogszerűen megválasztott elnökének beiktatási ünnepségét”.

Megszólalt Joe Bidennek

A demokraták várható elnökjelöltjének szóvivője is. Andrew Bates úgy fogalmazott: “ezt a választást az amerikai nép dönti majd el. S az Egyesült Államok kormányzata teljes mértékben képes arra, hogy kivezesse a Fehér Házból a jogosulatlanul ott tartózkodókat”.

Trump

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük