Tükörtermet Orbánéknak! - Versailles-t a Kossuth térre - Városi Kurír

Sorting by

×

Tükörtermet Orbánéknak! – Versailles-t a Kossuth térre

Kéne a Parlamentben egy tükörterem. Miért ne, Versailles-ban is van a királyi kastélyban. Ott tartották a nagy állami ünnepségeket, így az uralkodó és miniszterei, ha akarták, ha nem, kénytelenek voltak olykor tükörbe nézni.

Hirdetés

Na ez az, ami az ülésteremből hiányzik

Tükörbe nézés híján viszont Kásler pl. nem átallotta azzal kiosztani az ellenzéki képviselőt, aki a pedagógusok oltását és a gyerekükkel otthon maradó szülőknek adandó pótszabadságot vetette föl, hogy ne dumáljon bele, hiszen nem ért hozzá:

“Honnan van Önökben a bátorság, hogy olyan kérdésekben, amikben semmi tudásuk nincs, véleményt mondanak?”

Mondja ezt az az ember,

aki úgy vállalta el egy tárca vezetését, hogy az odatartozó területek több, mint feléről (oktatás, szociálpolitika, sport) dunsztja sem volt. Amihez meg elvileg értenie kellett volna, azt inkább odaadták a belügyminiszternek, nehogy tovább rontson rajta, pedig ha lenne tükörterem!
Nagy kár, hogy a miniszterelnöknek se volt módja a tükörbenézésre. Ezért Jakab Pétert azzal tromfolta le, hogy miért viselkedik álszent módon “szegénylegényként”, miért beszél a szegényekről, amikor jómódú ember.

 

tükörterem
illusztráció Városi Kurír

Mondja ezt az a kormányfő,

akinek veje, apja, barátja-strómanja, hűbéresei és kliensei degeszre gazdagodtak. És közben azt állította, hogy ő aztán “nem foglalkozik üzleti ügyekkel”. Aki munkaalapú társadalomról szónokol, miközben emberei kéjjel proliznak. Aki szóvá teszi a képviselő “álszent” parizerevését, ő viszont minden pózával próbálja a disznótorozó, pálinkázó, szotyolázó, kedélyes sörhasat eresztő egyszerű vidéki magyart alakítani.

Na persze, ha lett volna tükör! Legalább egy olyan kicsike, zsebtükör nagyságú, a képviselői asztalokra szerelve, a szavazógombok mellé…
A versailles-i tükörgalériában egyébként 357 tükör van. Ide elég volna csak 133, annak a bizonyos 133 bátornak.

És a karmester beint!

tükörterem
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Tükörtermet Orbánéknak! – Versailles-t a Kossuth térre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.