Újabb “dübörgünk-ügyi” sikersztori: Be kell zárni a Honvéd koraszülött centrumát

Kedden válságértekezleten jelentették be, – a hvg.hu információi szerint – hogy december 15-én bezárják a Honvédkórház koraszülött centrumát,  mert nincsenek meg a működtetéséhez szükséges személyi feltételek.

Ellehetetlenült a működés

Kedd délelőtt válságértekezletet tartottak a Honvédkórházban. A téma: hogyan lehetne újraindítani a december 15-én bezáró Perinatális Intenzív Centrumot (PIC). Ezen a koraszülöttek ellátására szakosodott kórházi osztályon olyan csecsemőket látnak el, akik a különböző méhen belül fejlődési rendellenességekkel, a születés előtti hetekben kialakult fertőzésekkel vagy a születés körüli időszakban fellépő problémákkal jöttek a világra. Nem azonos a koraszülött intenzív osztállyal (NIC).

A főváros egyik legjobb kórházának honlapján Magyarország legmagasabb szakmai színvonalon működő PIC centrumaként emlegetett osztályról – a hvg.hu információi szerint – a hét szakorvos a megbecsültség hiánya és az alacsony fizetés miatt távozott, ahogy szeptemberben a Sürgősségi Centrum dolgozói, illetve az intézmény radiológusai is.

A Honvéd Kórháznak annyi? – vagyis, akár Önnek is….?

Eleinte csak csökkentett kapacitás, aztán…? Kattintson!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük