Ujhelyi: Deutsch Tomi! Dobj be egy snickerst, megint kifordultál önmagadból…

Újabb hullámot vert az Ujhelyi István – Deutsch Tamás facebook-harc, a szombati csörte a Magyarországnak szánt Európai Uniós pénz elköltése okán tört ki. Az előbbi az emberek életét közvetlenül könnyíteni hivatottakra fókuszál,  az utóbbi  mantrázza a kormány-álláspontot és ekézi az előtte szólót.

Ujhelyi szerint….

Hét pontban foglalta össze Ujhelyi István szocialista EP-képviselő a pártja álláspontját a következő hét éves uniós költségvetéssel kapcsolatban.

a 2021-2027 közötti időszakban várhatóan több mint hétezer-milliárd forintnyi uniós támogatás állhat majd Magyarország rendelkezésére, ennek részleteiről még zajlanak a tárgyalások.

Az MSZP-s képviselő sajtótájékoztatóján amellett kardoskodott, hogy

A Magyarország számára rendelkezésre álló forrásoknak – többek között – az oktatást, a képzést és az egész életen át tanulást, a biztonságos és rugalmas foglalkoztatást, az esélyegyenlőséget, a méltányos munkafeltételek biztosítását, a szociális védelmet és a társadalmi befogadást, méltó lakhatást, a méltányos időskori jövedelmet kell szolgálnia”

Azt is fontosnak tartja, hogy

 radikálisan megemeljék az egészségügyi programokra fordítható keretek összegét és minőségi minimum-sztenderdeket vezessenek be a közegészségügyi ellátórendszerekben.

Legfőbb kritériumként azt emelte ki, hogy:

„Csökkentenünk kell a magyar kormánytól való kiszolgáltatottságot és el kell kerülnünk azt, hogy az állami szintre emelt korrupció miatt a magyar emberek helyett kormány-közeli oligarchák zsebében kössenek ki az európai közpénzek.

A következő hétéves uniós költségvetésben tehát garantálni kell, hogy az önkormányzatok közvetlenül tudjanak a számukra fontos fejlesztésekre, például szociális bérlakás-programra, vagy helyi egészségügy-fejlesztésre, regionális közlekedési-, vagy épp oktatási- és környezetvédelmi programjaikra pályázni”


Deutsch Tamás közösségi oldalán vádolta meg Ujhelyit

Ujhelyi megdöbbentő módon több ezer milliárd forinttal kisebb összeget javasol Magyarországnak, mint ami az Európai Bizottság nemrégiben ismertetett javaslatában szerepel. A Bizottság javaslata egyébként ebben a formájában elfogadhatatlan hazánknak.

Még, hogy az önkormányzatok….

a magyar embereknek járó uniós támogatások felhasználásának céljait illetően pedig a hazai döntések helyett brüsszeli direktívákat javasol. Mindezeken túl a sokat emlegetett közvetlen brüsszeli források humbugjának támogatásával az uniós fejlesztési források jelentős hányadát illetően azok 97-98 százalékának elvesztését kockáztatja.

Csak adják a lét és száj alapállásban….

a bevándorláspárti erők számára Ujhelyi javaslata korlátlan lehetőséget teremtene, hogy nyomást gyakorolhassanak Magyarországra a fejlesztési pénzek politikai indokok alapján történő megvonásával. Ujhelyi István javaslatait minden jóérzésű magyar ember érdekeinek védelmében a lehető leghatározottabban elutasítjuk.

Ujhelyi viszontválasza:

Deutsch Tomi! Dobj be egy snickerst, megint kifordultál önmagadból… Ennyi.

Egyelőre itt tart a meccs,

mi pedig csak nézünk, mint a moziban. Az ország Orbán-hívő fele ölre menne Deutsch igazáért, míg a többiek nem értik, hogy mit nem értenek Ujhelyi tervéből. Bár szerintem a legnagyobb többség tesz mindkettőre és próbálja kibekkelni a dolgot.

tiltakozom

Egy hozzászólás itt: “Ujhelyi: Deutsch Tomi! Dobj be egy snickerst, megint kifordultál önmagadból…

  • 2020.06.07 - 11:41
    Közvetlen hivatkozás

    Ez a Tyúkhelyi azt hiszi, hogy ha kotkodál, akkor tud valami -csodásat- tojni! De -Ő- csak egy-: kappan! Tehát, csak egy szép-: görbét képes tojni, de annak nem örül senki! Rajta, meg a Böszmén kívül! A “szocik” nem jelentenek-: semmit! Leírták-: magokat!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük