Ujhelyi István: Deutsch kolléga, vagy tényleg nem értitek, hogy mi zajlik, vagy pontosan értitek, mégis kamuztok róla

Nem új keletű a két EP-képviselő közötti szóváltás. Az MSZP EP-képviselője most  arról ír, hogy 520 milliárdos, azonnal felhasználható keretről hozott hírt, amelyet először letagadtak, majd kis idő teltével mégis kiderült: létezik, sőt beépítik a költségvetésbe.

Deutsch Tamás a Portfolio cikkével vágott vissza a Facebookon a szocialista EP-képviselőnek, Ujhelyi Istvánnak, aki rendszeresen elmondja minden nyilvános fórumon: Brüsszel igenis sokmilliárd eurós támogatással segít a járvány elleni védekezésben. A fideszes politikus által megosztott Portfolio cikkben azt írják, nem kap több EU-s támogatást Magyarország, mint Olaszország vagy Spanyolország.

Most Ujhelyin a válaszadás sora….

“Azt mondtátok korábban, hogy

az Európai Unió nem segít, hogy Brüsszeltől egyetlen eurocent sem érkezik és az EU pedig az ellenségünk.

Én tizenkét olyan uniós eszközről beszéltem, amelyek hazánk rendelkezésére állnak, és amelyek egy részére már jelentkezett is a magyar kormány.

520 milliárdos, azonnal felhasználható keretről hoztam a hírt, amelyet először letagadtatok, mégis kiderült: létezik, sőt beépítitek a költségvetésbe.”

“Mostani posztodban még Te is elismerted

A többi forrás az uniós támogatások átcsoportosítási lehetőségéből adódik; ezt is tagadtátok korábban, majd mégis elismertétek. Arról viszont nem beszéltek, hogy ezekből a forrásokból mit akartok és tudtok átcsoportosítani?! Ezer-milliárdos nagyságrendű, a kormány által kockás papíron a haveroknak vélhetően már előre odaígért, de el nem indított fejlesztés, amit az EU most a védekezésre kér fordítani. Kastélyprogram legyen vagy egészségügyi béremelés?

Lehet dönteni! Kellene dönteni!

Én erről is megkérdeztem a magyar választópolgárokat, sokezren már világossá tették a honlapomon indított szavazáson: amit csak lehet, át kell csoportosítani a védekezésre, a munkahelyek megóvására és a kieső bérek pótlására.

A most bejelentett kormányzati sikerpropagandáról is kiderült már, hogy a jelentős része ugyancsak EU-forrás. Ha nem emlékeznétek: épp múlt pénteken született újabb döntés Brüsszelben egy 350 milliárdos értékű keret jóváhagyásáról, amit a kormányotok kezdeményezett.

Deutsch kolléga,

vagy tényleg nem értitek, hogy mi zajlik vagy pontosan értitek, mégis kamuztok róla. Nem tudom, melyik a rosszabb…”

Egy hozzászólás itt: “Ujhelyi István: Deutsch kolléga, vagy tényleg nem értitek, hogy mi zajlik, vagy pontosan értitek, mégis kamuztok róla

 • Avatar
  2020.04.21 - 16:58
  Közvetlen hivatkozás

  1 Kérdés : Támogatást mióta lehet a költségvetésbe építeni ?
  2. kérdés dajcs honnan jött migráns ?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük