Deutsch Tamás, aki Önt is képviseli az EU-ban: “ne felejtsük, ez egy relatíve ártalmas Jávor. Ennyi”

Deutsch képviselő a csak rá jellemzően teljes felelőssége tudatában humorbonbont engedett el Jávor Benedek -és persze az összes másként gondolkodó- irányába egy szándékosan félremagyarázott, szövegkörnyezetéből kiragadott mondat kapcsán.

Ugyan ki olvas végig egy egész cikket-elv

A Fidesz-kommunikátorok minden bizonnyal abból indultak ki, hogy a Mércén megjelent Jávor-bejegyzést nem sokan olvassák majd el a hívek közül, úgyhogy nyugodtan lehet blődséget állítani róla. Jávor idézett szövegrészletében arról elmélkedik, hogy a most átélt koronavírus-járvány feltehetően kismiska ahhoz képest:

“Képzeljük el, ha a klímaváltozás révén az olvadó permafrosztból kiszabaduló, sokkal durvább kórokozók idéznének elő ilyen elterjedésű járványt. Most voltaképpen kevésbé drámai körülmények között tudjuk a társadalmi, gazdasági, egészségügyi, politikai rendszereink stressztűrő képességét tesztelni….”

Ennek érzékeltetésére írta a beidézett, demagóg magyarázat mellett félreérthető mondatát, miszerint

Ne felejtsük, ez egy relatíve ártalmatlan járvány,

mely időszak alkalmas arra, hogy

Szélsőséges helyzetekben mennyire leszünk képesek gyorsan és hatékonyan reagálni? Mit tudunk elvárni a társadalomtól? Mennyire rugalmas extrém helyzetekben? Persze úgy, hogy most egy átmeneti helyzetet kezelünk, a klímaváltozással pedig tartósan kell berendezkedni a rendszert kikezdő változásokra.

És olyan körülményeket képzeljünk el,

amikor valóban alapvető szolgáltatások szűnnek meg vagy kerülnek veszélybe. Ivóvíz, élelmiszer-ellátás, áram, gázszolgáltatás. Ez most egy relatíve olcsó figyelemfelhívás arra, hogy mennyire sérülékenyek a társadalmi-gazdasági rendszereink, és semmi okunk nincs pökhendien vagy magabiztosan nézni a globális ökoszisztéma eróziója nyomán várható, ennél sokkal súlyosabb stresszhelyzetek elé.”

Deutsch Tamás a Facebookon a fentiekre reagált

miszerint “ne felejtsük, ez egy relatíve ártalmatlan járvány”. A fideszes EP-képviselő erre reflektálva kijelentette:

“ne felejtsük, ez egy relatíve ártalmas Jávor. Ennyi”.

Deutsch fideszes EP képviselő felelős gondolkodását és szavait -mázlijára- kizárólag a magyarul tudók olvashatják és mivel még mindig nem sikerült elérni, hogy világnyelvvé nője ki magát kis hazánk anyanyelve, így korlátozottan égette csak le magát. Mi pedig majd alkalomadtán eldönthetjük, hogy kell-e Ő nekünk képviselőnek.

figyu

2 hozzászólás

  • 2020.03.31 - 14:05
    Közvetlen hivatkozás

    A világmindenség végtelensége csak egy hipotézis Deutsch Tamás végtelen butaságának valóságához képest.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük