Mint azt már megírtuk, az eladósorba került médiaportfóliót többen megvennék, köztük elsőként repült a koncra Schmidt Mária fia, Ungár Péter. A hangzatos lózugokkal szemben nem az örökségéből szándékozik perkálni, inkább befektetőket keres.
[mnky_ads id=”10553″]

Kinek szánja az LMP-s a zsákmányt?

A zoom.hu értesülése szerint Ungár Péter annak ellenére, hogy a hír felröppenésekor facebook oldalán azt találta posztolni, hogy:

Magyarország nemzeti érdeke az, hogy a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió kormánykritikus, hazafias és színvonalas orgánumok maradjanak, hogy megmaradjanak, és ezzel szolgálják a nemzeti közösségünket. A vagyon, amit örököltem felelősséget jelent, hogy úgy használjam, hogy abból a nemzet egésze hasznosul. Ezért a mai nap ajánlatot tettem a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió megvételére és fönntartására. A tárgyalások lezárásig nem fogok nyilatkozni, csak azok befejezését követően.

Ennek dacára külföldi befektetők után nézett.
[mnky_ads id=”10552″]

Saját, mozdítható forrásainak szűkössége és médiavásárlási terveinek volumene miatt külföldi befektetőket is bevonna Ungár Péter, hogy hosszú távon is fenntarthatóvá tegye Simicska Lajos bezárásra ítélt médiaportfólióját

– értesült a portál. Úgy hírlik, hogy a politikus jelenleg azért járja a világot, hogy tőkeerős befektetőket csábítson a Simicska-média felvásárlásához. Úgy hírlik, hogy ezért beutazza Spanyolországot, Izraelt és még Ausztráliába is ellátogat.

Simicska állítólag másfél milliárdot kér a Magyar Nemzetért

A 24.hu értesülései szerint 1,5 milliárd forintos vételárat jelöltek meg Simicska Lajos, a héten bezárt Magyar Nemzet és mno.hu tulajdonosának emberei Ungár Péternek, az LMP elnökségi tagjának, a Figyelőt is tulajdonló Schmidt Mária kormánybiztos fiának, aki vételi ajánlatot tett a lapra.

Az árat nem erősítette meg az LMP-s politikus, a lapnak csak annyit árult el, hogy vinné a Heti Választ is: „igen, az egész Simicska-portfólióra vonatkozik, hogy nem szeretnék róla nyilatkozni, folyamatban lévő ügy lévén”. Arra, hogy mikorra számít fejleményre a tárgyalások kapcsán, Ungár azt mondta, ez egy-két hét még.

Ez alatt az összeg alatt Simicska állítólag nem adná Ungárnak az 1938 óta tartó működését szerdán befejező napilapot, a Magyar Nemzetet és az mno.hu-t. A másik vevőjelölt, Milkovics Pál pénteken azt nyilatkozta, hogy eláll vételi ajánlatától, mivel nem kapott választ Simicskáéktól.

Hogy a másfél milliárdos ár mennyire reális egy már nem működő lapért, ami utolsó előtti évében 762 milliós mínuszt termelt, nem tudni, de a 24.hu-nak többen is azt mondták, elképzelhető, hogy Simicska csak játszik Ungárral, ezért árazta felül a Magyar Nemzetet.
[mnky_ads id=”10551″]

Emlékeztetőül írásaink a témában:

Simicska behódolt? – megszűnik a Magyar Nemzet!

Ungár Péter tényleg ajánlatot tesz a Magyar Nemzetre

Új megmentője lehet a Magyar Nemzetnek

Huth Gergely azt hitte, hős, pedig csak tahó!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét