Ungár Péter visszautasította Karácsony ajánlatát

Nagyon nem tetszett az ajánlat, amit kaptak. Ungár szerint a bohózatot lezártnak tekintik.
[mnky_ads id=”10551″]

“Az MSZP 3:27-es ajánlatot tett az LMP-nek” – írta Ungár Péter elnökségi tag a Facebook oldalán. Karácsony Gergely MSZP-P miniszterelnök-jelölt kedd este jelentette be, négy helyen lépnének vissza, Csepelen az Együtt, három helyen az LMP javára. Cserébe annyit kért, hogy a két párt minden, a többi baloldali párt számára esélyes körzetben lépjen vissza. Karácsony konkrét számot nem mondott, de utalt a pártok támogatottsága közti különbségre. Az ajánlatban benne volt Szekszárd, ahol az LMP társelnöke, Hadházy Ákos indul.
[mnky_ads id=”10552″]

Ungár Péter szerint

“Karácsony Gergely mai bejelentése nem ajánlat, hanem visszautasítás. Karácsony Gergely pontosan tudta, hogy egy ilyen ajánlatba az LMP soha nem fog belemenni. Mert soha nem a megállapodás volt a céljuk, hanem az, hogy elmondhassák, hogy miattunk nem lehet. Pedig ez nem igaz.”

Ungár hangsúlyozza, hiába beszél arról Karácsony, hány helyen lépett vissza az MSZP-P, az igazság az, hogy csak a DK javára léptek vissza (a koordináció miatt), más javára nem. Ungár szerint az MSZP azért hajlandó csak négy helyen visszalépni, mert különben elvesztik a kampánytámogatásuk felét.

“Nem a győzelmi esélyeket, hanem a pénzt akarják maximalizálni.”

Egy másik LMP-s is kiakadt, aki viszont névtelenséget kért. “Ez egy marhaság, komolytalan Karácsony Gergely ajánlata.” A visszalépéseknek szerinte a támogatottság arányában van értelme, azt nem várhatja el senki, hogy az LMP adott esetben 25 helyen visszalépjen 3-4 helyért cserébe. Ezzel túl sok töredékszavazatot buknának el.

(Forrás: hvg.hu)

Kapcsolódó:

Az MSZP-Párbeszéd négy helyen ajánlott fel visszalépést az LMP-nek és az Együttnek – Frissítve

[mnky_ads id=”4666″]
[mnky_ads id=”4670″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük