Üzenet Rácz Zsófia majdnem helyettes államtitkárnak: adok egy diplomát, nekem kettő van

Kedves Rácz Zsófia, frissen kinevezett legfiatalabb diploma nélküli helyettes államtitkárunk!

Annyian támadnak téged

egyrészt a korod miatt ami nem biztos a szükséges tapasztalat hiányát is feltételezi, legalábbis nálad ez szóba sem jöhet. Mert neked olyan biztos van, mert legalább ismered azt, akit kell, az meg azt, aki pótolja a többit.

A másik dolog veled kapcsolatban az a fránya diploma, amit biztos kézhez kapsz majd ha levizsgázol, miközben fontos állami funkciót töltesz be.

Bocsi, most egy kicsit röhögök, de csak kínomban!

De most nincs még meg a diplomád. Ebben tudok neked segíteni. Nekem ugyanis van kettő aminek amúgy sem veszem most sok hasznát, ezért az egyiket odaadom neked. Csak úgy! Semmit nem kérek érte. Még választhatsz is belőlük. Sokat tanultam értük, ezért kérlek vigyázz rájuk, akármelyiket is választod. Ez csak olyan magyar diploma, nem voltam érte külföldi tanulmányúton. Még ingyen szereztem meg ahogy Orbán Viktor is, de abba az időben ez így ment.

Tanultunk itthon, levizsgáztunk, aztán melóba álltunk

Ma már ez másként van, és erre te vagy a legjobb példa. Tudod, eddig nem is hallottam rólad, azt sem tudom ki vagy, de ezzel vagyunk így pár millióan. Hirtelen előtűntél a semmiből, és lettél valaki. Csak még nincs diplomád. De már helyettes államtitkár vagy. És ezért képviselő bácsik és nénik sokat tettek. Törvényt hoztak miattad. Biztos jó okuk volt rá, mert ők ismernek. Hát ezért gondoltam, ebben az átmeneti állapotban kisegítelek, mert ennyi ilyen fontos ember nem tévedhet.

Sok millió igen, mert szerintük nem vagy alkalmas, de ők csak olyan hazaáruló fajtából valók, akik szerint a nem normális ami veled történt. Meg felháborító, pofátlan, aljas, mocskos szemét dolog.

De ezekkel te ne is törődj, csak a fiatalokkal foglalkozz

Azokkal, akiknek nem vagy ugyan példakép, akik küzdenek a mindennapokban a diplomáért, akik megdolgoznak a melóért. Meg azokért, akiknek a családja nem tudja kifizetni az ingyenes oktatást, akik suli mellett melóznak, akik külföldre készülnek tanulni, dolgozni. Hát nagyjából ennyi amit én tudok neked segíteni. A többi a józan eszeden múlik. Hát akkor használd! Vagy a diplomámat, vagy a józan eszedet. Szerintem nem érted miről is beszélek, de ez nekem nem baj.

Megszavazta a parlament, hogy Rácz Zsófia diploma nélkül is …

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük