Timi és Tom Cruise – Vajnánénak sikerült! Oscar-gyanús filmsztár lett! –

Nem volt hiába a rengeteg meló, meg a sok magolás, a fáradhatatlanul fejlődni akaró Vajna Andrásné – vagy ahogy filmes berkekben hívják: Timi – filmsztár lett, főszerepet kapott. Na jó, nem Hollywoodban, de kerítésen belül ez is szép teljesítmény!

A Mentők castingjának befutója

A folytonos szakemberhiánnyal küzdő Országos Mentőszolgálat döntéshozói Vajna Tímeát, a fánkok koronázatlan királynőjét találták a legalkalmasabbnak arra, hogy népszerűsítsék magukat. Háááát…..

Egy ilyen után?

Kár volt koncepciót váltani!

Így írnak:

“Timi pontosan tudja mit kell tennie egy újraélesztés során, ezért csak rövid gyakorlással frissítették fel tudását a mentők ma délelőtt a Mentőpalotában. Ráadásul az életmentő Szív City applikációt is letöltötte mobiljára, így ha riasztást kap a mentőktől, már indul is segíteni!

“Alapvető tudás kellene legyen az újraélesztés, amire a mentők bárkit, ingyen megtanítanak. Szerintem fontos, hogy merjünk és tudjunk segíteni! – mondta Timi”

Sztárok aki valóban életet mentettek

Mark Harmon

Mark-Harmon
“Leroy Jethro Gibbs” az életmentő

1996-ban az NCIS sztárja két tinédzser fiút húzott ki az égő kocsijukból, amikor azok balesetet szenvedtek Brentwoodi otthona közelében. Harmonnak sikerült betörnie az ablakot és megmenteni mindkét fiút. „Mr. Harmon betörte az autó ablakát és kihúzta a srácokat biztonságba,”- Brian Humprey, a Los Angeles-i tűzoltóság szóvivője mondta.-

„A fiatalok Mr Harmonnak köszönhetik az életüket”

2013-ban (17 évvel az eset után) Harmon és az egyik balesetet szenvedő fiú, Collin Specht, beszéltek az esetről. „Mindent neki köszönhetek.” Mondta Specht. „Nem tudom neki visszafizetni, kivéve, hogy továbbadom és próbálom ugyanezt megtenni a saját életemben.”

Tom Cruise

tom-cruise
Tom testőrei élén (fotó. Getty Images

Számos alkalommal volt valóban hős Cruise. 1998-ban londoni szomszédjának segített, Rita Simmondsnak, akit ki akartak rabolni.

„Tom briliáns volt. Lefutott az utcára a testőreivel és elüldözték a támadókat.”

– mondta Simmonds az Evening Standardnak. Korábban még 1996-ban a Mission Impossible sztárja segített egy 23 éves nőnek, akit elütött egy autó, míg a buszát próbálta elérni Santa Monicában. Nem csak annyit tett Cruise, hogy szólt, hogy valaki hívja a 911-et, hanem követte a lányt a kórházba, ahol fizette a 7000 dolláros kórházi számlát, amikor megtudta hogy azt nem fedezi a lány biztosítása.

(Sztárok az Origóból)

A sort még hosszan lehetne folytatni.

Létszámstop a mentőknél – Frissítve az EMMI közleményével!

Terror ellen védve – a mentők is beszálltak a propagandába

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük