Varga Judit férje felcsapott állami kuláknak

Alig egy éve, hogy a magyar állam (?) gründolt egy “magán tőkealapot” méghozzá azzal a szándékkal, hogy külföldön termőföldeket vásároljon. A nemzetközi botrány, elsősorban a szlovákok felháborodása, akkor arra késztette Orbán Viktort, hogy leállítsa a tervet, ám lehet, hogy jó szokása szerint csak ideiglenesen. Most azonban kiderült, hogy Varga Judit férje, Magyar Péter azért a hamu alatt élve tartja a parazsat.

Aki mindenhez (is) ért

Magyar Péter februárban közös megegyezéssel elhagyta az addig általa igazgatott diákhitel központot, és háttérbe vonult, de ahogy az mostanában nálunk szokás, csak nagyon rövid időre, pontosabban június közepéig, amikortól ő lett a külföldi termőföldek vásárlására létrehozott Good Farming Kft ügyvezetője. A kormány kezdetben még bevallottan támogatta a felvásárlás tervét:

A kormány „egyetért a Magyar Állam nevében a Termőföld Magántőkealap létrehozásával, amelynek célja a kelet-közép-európai régióban termőföld vásárlása, megteremtve ezáltal a hazai mezőgazdasági vállalkozások nemzetközi terjeszkedésének alapjait” 

-írták egy kormányhatározatban.

Kint is vagyok, bent is vagyok

A fenti támogató sorok után nem sokkal Orbán Viktor mégis megálljt parancsolt a cégnek, ma már úgy tűnik, minden jobb meggyőződése ellenére, miután tavaly ősszel már a volt szlovák miniszterelnök Robert Fico is felháborodott a terven és arról beszélt:

„Orbán úgy viselkedik, mint az a ragadozó, amely kiszimatolt egy öreg és sánta őzet”.

Az is a nagy kérdések közé tartozik, hogy mitől hívnak valamit, amiben 70% állami pénz van csorgatva, magán tőkealapnak, de hát valószínűleg éppen az ilyen és ehhez hasonló ellentmondások kezelésére kellett egy magbízható, jó elvtársat az ügyvezetői székbe “ejtőernyőztetni” .

Ilyen tehetséges família ez!

Friss!