Orbán Orbánja tizenkilencre lapot húzott: vétózunk, ha nem utalják az uniós forrásokat

Mielőtt azt gondolná valaki, hogy “ügyes húzás”, meg, hogy milyen brahisták ezek az Orbánok, nem árt tudni, hogy éppen Magyarország a szövetségesét próbálja zsarolni és, hogy ez mindannyiunkra ráég. Senki ne csodálkozzon, ha “kerítésen kívül” jár és megtudják, honnan érkezett, kicsit arrébb húzódnak tőle az emberek. Persze, ha türk baráték felé utazgat, akkor nemezt fogja tapasztalni…..

Orbán és Orbán….

A miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs a kellőképpen euroszkeptikus brit Telegraphnak nyilatkozva kilátásba helyezte, hogy Magyarország megvétózza azt a közös adósságvállalásra vonatkozó uniós tervet, ami az energiaválság kezelésére szolgálna, ha nem kapjuk meg az EU-s helyreállítási alapból Magyarországnak járó pénzeket, amelyeket jogállamisági viták miatt tartanak vissza.

Nagy örömmel venném, ha valaki el tudná magyarázni nekem, hogy miért kellene nekünk támogatni egy újabb közös projektet, ha nem kapjuk meg a pénzeket a koronavírus miatti közös projektből

– idézi a Portfolio Orbán Balázst.

Ők már tudják….?

“Orbán Viktor kormányfő hétfőn megjelent interjúja után a héten ez már a második magas szintű kormányzati jelzés arra, hogy a jogállamisági vita végül odáig fajulhat, hogy nem kapja meg Magyarország a 2021-2027-es ciklusra járó 21 milliárd eurónyi támogatási keretet (pontosabban egy része beragadna), illetve a helyreállítási program 5,9 milliárdos támogatási lába végleg elveszhet és egyelőre a 9,7 milliárd eurónyi hitelrész beragadna” – gondolkodott tovább a cikk írója.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

Amit megvétóznának a nevünkben….

A múlt heti EU-csúcson vetődött fel az elvi lehetősége annak, hogy az elszálló energiaárak miatti lakossági és vállalati terhek enyhítésére létrehoznának egy újabb alapot, amit

közös adósságvállalással finanszíroznának. Ez csak akkor válna valóra, ha minden tagállam támogatná.

Ki ne akarna ilyen szövetségest? Emlékeznek még ezekre az orbáni mondatokra? 4 napja hangzottak el Zalaegerszegen:

Orbán: Ne törődjünk azokkal, akik hol az árnyékból, hol a brüsszeli magaslesről lővöldöznek

„Tűrünk, amikor kell, és visszaütünk, amikor lehet”

– fogalmazott a miniszterelnök. Háború keleten, gazdasági válság nyugaton, migrációs válság délen – sorolta Orbán.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem a baloldal van kormányon. A nemzeti kormány nem szokott megijedni, képes megvédeni az országot itthon és külföldön egyaránt. Ne törődjünk azokkal, akik hol az árnyékból, hol a brüsszeli magaslesről lövöldöznek Magyarországra – mondta a miniszterelnök. Ugyanott fogják végezni szerinte, ahol az elődeik.

…. és a fotóra, amivel demonstrálni akarta, hogy az unióban “bent van a belső körben”?