Városi Kurír

A napi fontos…

BlogbazárKiemelt hírek

Vásárhelyi Mária: hogy hogyan születik a hajléktalan?

Kenyér, tej, felvágott, könnyek... - Ön szerint Orbán erre hivatkozva hirdetett veszélyhelyzetet?
Hirdetés

Nos, ha a 90-es évek elején történteket már elfelejtettük volna, most ismét a szemünk előtt válnak emberek ezrei hajléktalanná.

Hirdetés
Hirdetés

A kormány által agyontámogatott multik

ugyanis most a válság idején százasával bocsátják el a munkavállalókat, elsősorban az alacsonyan képzetteket, akiknek esélyük sincs, hogy újra elhelyezkedjenek. És nemcsak az állásukból bocsátják el őket, hanem azonnal kirúgják a munkásszállókról is, jól lehet sokuknak ez volt az otthona, egyszerűen nem tudnak hova menni. Egyik napról a másikra az utcára kerülnek mindenféle jövedelem és hajlék nélkül. Így történt ez például a múlt héten a kormány “stratégiai partnerénél” a Suzukinál is, ahol egyetlen nap alatt többszáz ember vált munkanélkülivé és sokan közülük egyben hajléktalanná is. A kormány pedig úgy asszisztál mindehhez, mintha semmi köze nem volna ahhoz, hogy #magyaremberek ezrei süllyednek vissza egyik pillanatról a másikra teljesen reménytelen, kiúttalan élethelyzetbe, ahonnan éppen mostanában sikerült kiverekedniük magukat.

Nálunk – Európában egyedülálló módon – mindössze három hónapig jár a munkanélküli segély,

és míg a saját régiónkban, a hozzánk hasonlóan szegény országok vezetőinek egyik első dolga volt, hogy gondoskodjanak arról, hogy a hirtelen munkanélkülivé váló tömegek ne zuhanjanak a szakadékba, a #magyaremberekkormánya egyetlen lépést sem tett ezekért az emberekért.

A környező országokban a korábbi fizetésük 60-70-80 százalékát kapják egy évig az elbocsátott munkavállalók ebben a válságos helyzetben, nálunk az állam semmiféle támogatást nem nyújt nekik.

A kormány nálunk azzal van elfoglalva,

hogy a mi pénzünkön visszavásárolja “Mészáros Lőrinctől” a szénbányát, amit alig két éve vásárolt meg 5-6 milliárdért, és így ezen az üzleten két év alatt 24 milliárdot kaszáljon. Miközben a munkaalapú társadalomról papolnak, és a hajléktalanok ellen uszítanak, a válság okozta zavaros helyzetet is arra használják, hogy a saját zsebüket tömjék. És ha egyszer elmúlik a vészhelyzet, és normalizálódik a gazdaság állapota, akkor újra kampányt lehet építeni a piszkos, munkakerülő, alkoholista hajléktalanok ellen, mert már

mindenki el fogja felejteni, hogy ők nem lusták és nem bűnözők, hanem a válság legelső, legvédtelenebb áldozatai.

Forrás

figyu

Hirdetés
átver
Hirdetés

About Author

Comments (1)

  1. […] a hó, fúj a szél, a Nap nem süt melegen, és az emberek az utcán fáznak. Én is fázom. Az én kisöcsém kórházban van, mert elesett a bi-cajával a hideg betonon, […]

Comment here