Ha jobban belegondolok, hogy E. Macron francia elnök népszerűsége akkor kezdett el rohamosan csökkenni, amikor kiderült, hogy testőre fizikailag bántalmazott egy békés tüntetőt, Macron pedig nem bocsátotta el azonnal, sőt védeni próbálta testőrét, akkor jobban megértem, hogy mi a különbség a két ország lakosságának domináns mentalitása, értékrendje között.

Macronnak ugyanis mind a mai napig magyarázkodnia kell

a testőr miatt és népszerűsége zuhanására mind a mai napig rányomja bélyegét ez és a már régen elbocsátott testőr többi botránya. Nálunk viszont az a tény, hogy Orbán első számú bizalmasa, propaganda gépezetének működtetője néhány éve ütlegelt és megrugdosott egy idősebb házaspárt –

“egy ütéssel leütötte K. Sándort, majd hasba rúgta a férje védelmére kelő K. Sándornét”

– amiért azok nem szedték elég gyorsan a lábukat az úttesten átkelve, amikor autójával közeledett, és ezért fékeznie kellett, majd a bíróságon össze-vissza hazudozott, azzal vádolva a megvert házaspárt, hogy el akarták lopni az autóját, meg sem karcolta Orbán népszerűségét. Sőt!

Habony befolyása azóta szemmel láthatóan növekedett,

most pl. washingtoni útjára is elkísérte a miniszterelnököt, miközben Londonban a magyar adófizetők pénzéből lubickol a jólétben és nemzetközi fake-news hírügynökséget vezet. Mint ahogy nem kellett magyarázkodnia a miniszterelnöknek akkor sem, amikor bizalmasát lencsevégre kapták a világ egyik legdrágább szórakozóhelyén neheze félreérthető állapotban és helyzetben, és akkor sem amikor kiderült, hogy miközben Habonynak egyetlen fillér adózott jövedelme sem volt, milliárdos médiabirodalmat épített fel ebből.

Hiába na! Messze van Franciaország. Sokkal messzebb, mint gondoljuk!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét