Nemrég foglalkoztunk azzal, hogy Baldauf László, a CBA alapító-tulajdonosa gondolt egyet és beleunt a közértességbe és szépen sorban eladogatta megszüntetett üzlethelyiségeit a Lidl-nek, ami ugye kicsit sem magyar nemzeti cég, bár kedvelt vásárlóhelye a kispénzűeknek.

[mnky_ads id=”10551″]

Vásárhelyi Mária közösségi oldalán fejtette ki véleményét:

“Úgy hullanak a CBA üzletek, mint az őszi legyek.

Egymás után zárják be ezeket; most éppen a hűvösvölgyi, néhány éve felépített üzletük ment csődbe, és hatalmas plakátokon olvashatjuk, hogy

“itt hamarosan Lidl üzlet nyílik”.

[mnky_ads id=”10552″]

Hát ennyit ér a hatalmi erőszakoskodással kikényszerített, protekcionista gazdaság politika, amely – a nemzeti kormányzás örve alatt – adminisztratív eszközökkel próbál versenyelőnybe hozni rosszul teljesítő magyar piaci szereplőket. Ám hiába a tisztességes verseny kiiktatása, a mindenféle állam által biztosított, indokolhatatlan kedvezmények, hiába a külföldi üzletláncok állami sanyargatása és üldözése, a magyar emberek sem hülyék.

Készül a lex Baldauf? – a milliárdos kihúzta a gyufát….

Ha a gonosz multiknál olcsóbb és finomabb a kenyér,

nagyobb a választék, jobb minőségű a tej és nem büdös a hús, akkor nemzeti büszkeség ide, nemzeti elkötelezettség oda, ott fognak vásárolni. Így van ez a lepukkant külvárosokban éppen úgy, mint a legjobb módú kerületekben. A pénzéért mindenki a legjobbat akarja kapni, és ez felülírja a álhazaffyasság szempontjait.

Kiváltképp mivel aki egy kicsit is odafigyel, az pontosan láthatja, hogy ez a nemzeti maszlaggal leöntött protekcionista gazdaságpolitika nem szolgál mást célt, mint a haverok, a hatalom által kinevezett új burzsoázia érdemtelen helyzetbehozását, a teljesítmény helyett a lojalitási szempontok szerinti szelekciót a piacon. De a CBA sorozatos bukásai azt is jelzik, hogy hosszú távon ez a gazdaságpolitika kudarcra van ítélve.

És ez nemcsak a kereskedelemre vagy az üzletláncokra vonatkozik, hanem az egész magyar gazdaságra. A kormány politikai, lojalitási szempontok szerinti, a teljesítményelvet és a tisztességes versenyt kiiktató gazdaságpolitikája hosszabb távon összeomlásba vezeti a magyar gazdaságot. Ezt modellezi a CBA üzletek kudarca.”

[mnky_ads id=”10553″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét