Az infláció a felszín. A mély pedig nem hallgat, hanem nagyon is hallható, sőt látható

Az infláció hivatalos adat szerint is túllépte a 10 %-ot, a “maginfláció” 14 %. Innen már nem lehet megállítani, legalábbis belátható időn belül nem. El ne higgyétek, hogy mindez csak a háború miatt van, bár a kormány fizetett “‘elemzői” nap mint nap ezt szajkózzák. Az árak már február 24. előtt is drasztikusan emelkedtek.

Békesi László: Orbán bűnös gazdaságpolitikája megnövelte a gazdaság első számú ellenségét, a hétfejű sárkányt…

Békesi László egykori pénzügyminiszter -divatos szóval élve- ma is az egyik legfontosabb véleményvezér, legalábbis gazdasági kérdésekben. Talán nem is véletlen, hogy ő egészen másfelől közelíti meg a Magyarországon elszabadulóban lévő infláció okainak kérdéskörét.

Matolcsy ellenzékben? – Ha a hülyeség úrrá lesz…

Igenis vannak még csodák! Bizonyíték erre a Matolcsy jegybankelnök közírói munkásságában bekövetkezett 180 fokos fordulat. A Növekedés.hu oldalain nemrégiben közzétett írásaiban Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank hivatalban levő elnöke (korábban gazdasági miniszter, s ebbéli minőségében Orbán Viktor jobbkeze) jobbára zavaros álmait osztotta meg a nagyközönséggel, amikor Észtország és az Emirátusok kiválóságát elemezve követendő példákat állított a magyar gazdaságpolitika számára a következő évekre.

Magyar György: Orbán egyetért Matolcsyval: hegyi utakon is kanyarban kell előzni, de ez olyan, mint ha orosz rulettet játszanánk

A Kossuth Rádió egykori Kabarécsütörtök című műsora helyett jött a pénteki kabaré: Orbán Viktor miniszterelnök rendszeres reggeli szózata az ő