6. Aki nem vezetékes gázzal, hanem szénnel vagy fával, esetleg rongyokkal fűt, az semmit nem tud kezdeni az utalvánnyal!

7. Pontosan így jár, aki olyan helyen kényszerül élni, ahol nincs vezetékes villanyáram bekötve!

8. Nem jár jobban az sem, akinek a nevén nincs közüzemi számla, de fogyasztó.

9. Senki nem tudja, hogy mit tehet az ember fia, ha a számla a házastársa, élettársa, vagy a gyermeke nevére van kiállítva, illetve, ha egy háztartásban több nyugdíjas is él (szándékosan írok háztartást és nem családot)! Bár az utalvány sorszámozott, egyedi vízjelet tartalmaz, elég rugalmasan használható!

10. Mivel csak az a nyugdíjas veheti igénybe a rezsiutalványt, akinek a nevére a közüzemi számlát kiállították, így újabb bonyodalom keletkezik, mert Fónagy János megmondta: mivel nem névre szóló az utalvány, simán átruházható. Na de kinek? Az uzsorásnak, családtagnak, kocsmárosnak…

11. Mit tegyen a kisnyugdíjas, ha albérletben él, de a tulajdonos nevén lévő közüzemi számlát ő fizeti, mert ő a fogyasztó?

12. Érvényesíthető-e az utalvány abban az estben, ha az illető bentlakásos idősotthonban vagy átmeneti elhelyezést nyújtó otthonban él?

Plusz két javaslat, hogy mit kéne tenni ezen a területen:

13. Nem szavazatvásárlási szándékkal osztogatott alamizsnára volna szűkség, hanem tisztességes és igazságos nyugdíjemelésre. Olyan vegyes indexálású nyugdíjemelés kellene, amelyre már többször javaslatot tett az MSZP, de azt a fideszesek sorozatban leszavazták.

14. Mi, szocialisták ezt a vegyes indexálású emelést javasoltuk, hiszen ez be is épül a nyugdíjba, nem úgy, mint az utalványok. Ez utóbbinak azért van jelentősége, mert erre jön a következő évi nyugdíjemelés!

megosztás

1 hozzászólás

  1. Szerintem elképzelhető, hogy egy kísérlet alanyai a nyugdíjasok. A jelenleg érvényes trend alapján egyre többen lesznek olyanok, akiknek már számít az alamizsna is. Nekem egyetlen vigaszom van: sose szavaztam a fideszre. Mert:
    “Sziszegve se szolgálok aljas,
    nyomorító hatalmakat.”
    (József Attila: Ars poetica)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét