Vidéki laphálózatot indít a Szabad Pécs

A harmadik kétharmaddal meginduló Orbán-kormány előre jelezte – még “második korában” – hogy változtatást akar az újságíró társadalomban, nem szívleli és ellehetetleníteni készül a független hangot. Az éppen egy éves Szabad Pécs portál úgy döntött, hogy közösségi finanszírozást indít vidéki laphálózat működtetésére.

Nagy az igény

“A kérdés és az aggódás jól esik, pláne a sok biztató szó. Mi is gondolkodtunk a jövőn, és tudjuk, nem lesz könnyű, de az elmúlt egy év sem volt az nekünk. A padlóról kellett felállnunk, miközben számoltak ránk, de tízig nem jutottak. Az elmúlt egy év viszont azt is bebizonyította, hogy igazunk volt, jól gondoltuk és jól éreztük: nagy szükség, óriási igény van a szabad, független sajtóra, főleg vidéken, és szükség van a Szabad Pécsre, és a hozzánk hasonló hírportálokra.”

Úgy érzik, hogy bebizonyították, hogy ők maguk az “ellenszél”, nem politikai, hanem emberi- és szakmai értelemben.

“A tudásunk, tapasztalunk, elszántságunk megvan. Van tervünk és koncepciónk, és ami a legfontosabb: vannak olyan hozzánk hasonló elkötelezett, tisztességes vidéki újságírók, akik hajlandóak arra, amit mi elkezdtünk, és csatlakoznának hozzánk.”

Hisznek abban, hogy igény van a pártoktól független, szakmailag magas minőségű újságírásra és, hogy erre nagyon nagy szükség van az egész országban, kiváltképpen vidéken.

“A terveink közt első körben a Szabad Pécs régiós portállá való bővítése, majd – azzal párhuzamosan – két másik hasonló, több megyét lefedő portál elindítása szerepel. Mindemellett szeretnénk együttműködéseket kötni független kisebb újságokkal, portálokkal, bloggerekkel is, hogy több helyre eljusson a szavunk.”

A finanszírozási kampányukat egy hónaposra tervezik, május 10-én zárul, és közben folyamatosan ki jelzik, hogy mennyi pénzt kaptak a hírportál fejlesztésére és a hálózat kiépítésére. A további részleteket itt találja.

Másfél millió euróval támogatja a magyar kormány a felvidéki médiaprojektet

Az ELTE fityisze Mészáros lapjainak

Ezeket a cégeket vette meg tavaly Mészáros Lőrinc

Az eldöbrögisedett Orbán „einstandolt” médiapiaca már a választás tisztaságát veszélyezteti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük