Vidnyánszky: az SZFE vezetése nem akart velünk tárgyalni

Az egyetem vezetése az első pillanattól nem akart tárgyalni a kuratóriummal az együttműködésről. Erről Vidnyánszky Attila, az SZFE kuratóriumi elnöke beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Vidnyánszky Attila elmondta: az egyetem vezetése kimentette magát az ITM által javasolt tárgyalás alól, a diákok pedig ultimátumot adtak.

A kuratórium elnöke elmondta: az egyetem vezetése és a diákok egy része által kifogásolt SZMSZ szabályszerűen jött létre,

az SZFE-n nem diktatúra van, hanem kényszerhelyzet teremtődik a párbeszédre

Vidnyánszky Attila úgy látja: ahogy tavaly december után a bal- és jobboldali vezetésű városok is meg tudtak egyezni a kormánnyal a színházak működtetéséről, úgy most is lehetőség van a megegyezésre az SZFE jövőjéről.

Vidnyánszky Attila szerint egy nagyon zárt rendszerben, sok szempontból igazságtalanul működik az SZFE, elszakadva a szakma egy részétől

Hozzátette: a maga részéről jelezte, hogy kész tárgyalni az egyetem vezetésével, ám tőlük az a jelzés jött vissza, hogy ők (mármint a frissen kinevezett kuratórium tagjai) önjelöltek.

Vidnyánszky Attila nem tartja magát áldozatnak, és azért mondja el a sérelmeit, hogy mások ráismerjenek a saját sérelmeikre

Korábbi, a kaposvári egyetemen végzett vezetői munkájáról elmondta: Kaposváron együtt tanított Eperjes Károly és Cserhalmi György – hasonlóra törekszik az SZFE-n is.

Hozzátette: ha nem állnak föl a tanárok, akkor garantálja, hogy végigvihetik az osztályaikat, de mellette elindulnak más szemléletű osztályok is

Karsai Györgyöt kirekesztő gondolkodásúnak tartja, szerinte nem tudná elmagyarázni neki, hogy mi az hogy nemzet, haza és kereszténység, de szakmai párbeszédet szerinte tudnának folytatni.

Vidnyánszky Attila kijelentette: nem kaptak hivatalos jelzést a szenátus lemondásáról. Ugyanakkor hivatalos levélben jelezte, hogy holnap találkozni akar Upor László rektorhelyettessel, és reméli, összejön a találkozó. Vidnyánszky Attila elmondta azt is: az általa vezetett társulatban, de családjában is „szabad mást gondolni”, mint ő.

Gábor György az Egyenes Beszéd után másfél órával a facebookon fakadt ki

“Nagy szarban van az Orbán-rezsim. Minden diktatúra vezető kultúr-agitpropos káderei jelentős gazemberek voltak ugyan, de többnyire dörzsölt, rafinált, nemegyszer komoly kvalitásérzékkel rendelkező alakok. Most végignéztem ezt a Vidnyánszkyt az Egyenes beszédben, s részben azt kellett megtapasztalnom, hogy ez az alak nemcsak gazember, hanem kínosan ostoba figura is egyben. Ám akármilyen is, olyan módon zsidózta le Karsai Györgyöt, ahogy zsidózni csak a legprimitívebb keretlegények szoktak. Azt találta mondani, hogy „Karsai Györgynek én nem fogom soha tudni elmagyarázni, hogy mi a nemzet, meg a haza, meg a kereszténység… mert alkalmatlan arra, hogy befogadja azt…”
Én sem tudnék sok mindent elmagyarázni ennek a Vidnyánszkynak, mert ő meg azok megértésére lenne alkalmatlan. Például nem tudnám neki elmagyarázni, mi a tisztesség, a bölcsesség, a becsület. Meg valószínűleg azt sem értené meg, hogy mi a zsidó, ugyanis erre vonatkozó ismereteit érzékelhetően a Virradatból gyűjtötte be.”

https://www.facebook.com/Szinhazesfilmmuveszetiegyetem/posts/3629072373771511

Élelmet, maszkot, kézfertőtlenítőt gyűjtenek az SZFE-t elfoglaló diákoknak

A Tanítanék Mozgalom gyűjtést szervez a Színház- és Filmművészeti Egyetem épületében tüntető diákoknak.

Facebook-bejegyzésükben, arról írnak: „csodálatos volt látni vezetőinek méltóságát, s ennél is csodálatosabb látni, hogy az egyetemi polgárok állva maradtak” – fogalmaznak. Ezért fontosnak tartják, hogy szolidaritásuk kifejezése mellett, valahogy segítsék a diákok ügyét.

Mint írják, sokan mennek oda a helyszínre, hogy védelmet adjanak a fiataloknak, sokan viszek élelmiszert is, de információik szerint a bentlévőknek szükség lenne még takarókra, teára és nescaféra, esetleg hűtőre, matracokra, érintésmentes lázmérőre, és takarítószerekre.

Ezért a Tanítanék Mozgalom arra kéri az arra járókat – és azokat, akik megtehetik –, hogy vigyenek nekik, amit tudnak. Esetleg vegyék fel a kapcsolatot a diákokkal, és kérdezzék meg, mit nélkülöznek leginkább.

„Köszönet mindenkinek a segítségért, a szolidaritásért. Értük tesszük, magunkért tesszük, gyermekeink jövőjéért tesszük!” – zárják bejegyzésüket.

Forrás: atv.hu

szélrekord

One thought on “Vidnyánszky: az SZFE vezetése nem akart velünk tárgyalni

  • 2020.09.02 at 13:59
    Permalink

    Hazug minden szava, csípőből félrevezet, mint minden NER lakáj.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest