Sorting by

×

Készüljön! – Ma ismét rajtunk üt a viharos szél, állítja az időjárás előjelzés

Az egész ország jól emlékszik még arra az óriási szélviharra, ami a napokban vonult át rajtunk, kidőlt fákat, letépett háztetőket hagyva mag után, ma ismét meglátogat minket ez a mini hurikán állítja az időjárás előjelzés.

Szerda

Hidegfront váltja az éjszakai melegfrontot. Napközben sokfelé ismét viharossá fokozódik az ÉNY-i szél. A legerősebb széllökések az északnyugati országrészben várhatóak, és elérhetik a 60-75 km/órát, míg a délnyugati határvidéken és az északkeleti megyékben mérsékeltebb légmozgás a valószínűbb. Szakadozott, gyorsan változó felhőzet mellett elszórtan előfordul vegyes halmazállapotú, záporos csapadék is. Az északkeleti határvidéken lehet tartósabb, gyenge havas eső, hó, de jelentős mennyiség nem valószínű. Többnyire az évszakos átlagnál enyhébb idő várható, az északkeleti határvidéken lesz átlagnak megfelelően alacsony a hőmérséklet.

Éjszaka is erős marad a szél, a legerősebb széllökések a Balaton térségében és a középső országrészben elérhetik a 70-80 km/órát. Csillagfényes idő valószínű, keleten is csökken a felhőzet. Északkeleten még előfordulhat havas eső zápor.

Csütörtök

Távozó hidegfront alakítja az időjárást, majd kb. fél napig frontmenetes idő várható. Délelőtt nagyobbrészt napos idő lesz jellemző mérsékelt felhősödésekkel. Eleinte még erős lökések kísérhetik az ÉNY-i szelet, de fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Délutántól vastagodó felhőzet sodródik hazánk fölé nyugat felől. Számottevő csapadék nem valószínű, északnyugaton lehet itt-ott szitálás, gyenge eső. Országszerte legyengül a légmozgás.

Éjszaka változó, megvastagodó, majd csökkenő felhőzet várható. Számottevő csapadék nem érkezik, de északon néhol előfordulhat kisebb hóesés. Gyenge marad, de D-ire fordul a légmozgás.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

szerda délután +6 – +10, az északkeleti határvidéken +3,

csütörtök reggel -2 – 0,

csütörtök délután +5 – +7, északkeleten +3,

péntek reggel -2 – 0 fok körül alakul.

Tovább

Pénteken mérsékelt D-i széllel érkező melegfrontra van kilátás. Nagyobbrészt felhős, délen, délnyugaton naposabb idő várható, többnyire csapadék nélkül. Az északkeleti megyékben van esélye hószállingózás, átmeneti hóesés előfordulásának. Hajnalban már hidegfont érkezik, erősödő ÉNY-i széllel, szakadozó felhőzettel, futó záporokkal.

– Szombatra változóan napos-felhős, az ország ÉNY-DK irányú középső sávjában szeles idő ígérkezik. Elvétve, az északi, északkeleti határszélen lehet vegyes halmazállapotú zápor, de alapvetően csapadékmentes idő valószínű.

-Vasárnap:  Az Alföldön és a főváros környékén vasárnap is erős szélre van kilátás, másutt mérsékelt légmozgás valószínűbb. Erősen felhős idő ígérkezik, csak kevés napsütés lehet.

– Hétfőn is még erősen szeles idő várható, csak délnyugaton és északkeleten marad a mérsékeltebb a légmozgás. A változó felhőzetből elszórtan alakulhatnak ki futó záporok, északon, északkeleten havas eső, illetve hózápor is lehet.

– Keddre – most – frontmentes, szélcsendes, napos, nyugodt, az évszakos átlagnál enyhébb idő ígérkezik.

Biometeorológia 2022. február 2.

Szerda: krónikus keringési rendellenességgel küzdőkre, de általában a krónikus betegségek tüneteinek erősödése figyelhető meg ilyenkor.

Mivel egész héten egymást követik a frontok, így kifejezetten erős panaszok hátterében is lehetnek a légköri változások. Ennek ellenére tartósan fennálló fejfájás, vérnyomásingadozás, ízületi fájdalom vagy alvászavar esetén mindenképp ajánlott orvoshoz fordulni.

(Eumet)

(Erről írtunk eddig ma)

időjárás

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.