Vona “vagy-vagy”-a lehetne “is-is”!

A Jobbik-elnök Vona Gábor pártja az Állami Számvevőszék büntetésével kapcsolatban kijelentette, hogy elnökségi ülésükön meghozott döntésük értelmében nem fogják befizetni azt. De tovább ment, belengette, hogy vagy ő megy börtönbe, vagy Orbán Viktor.

Vagy-vagy helyett is-is?

Vona azt állítja, Orbán Viktor áll az egész ÁSZ-büntetés mögött. Azt sem tartotta elképzelhetetlennek, hogy az eljárás vége az lesz, hogy a Jobbik vezetői börtönbe kerülnek. A 2018-as választások tétjét úgy egyszerűsítette le a gondolkodásmentes hírek szerelmeseinek, hogy vagy Orbán Viktor megy börtönbe, vagy Vona Gábor.

Konok Péter közösségi oldalán feloldotta az eldöntendő kérdés dilemmáját és azt javasolta, hogy

Vona Gábor: “Vagy én kerülök börtönbe, vagy Orbán Viktor.” Vagy-vagy? Legyen “is”.

Németh Szilárd szintén a közösségi oldalán szólt hozzá a történethez:

“Simicska pórázán, Soros hálójában szólalt meg a nagy átváltozó művész. A lónak már nemcsak a lába lóg ki!”

A Jobbik nem az egyetlen párt, amelyiket az ÁSZ e dilemma elé állította, a közös bennük, hogy mindegyik az ellenzékhez sorolt képződmény. Büntiben van még az Együtt, az LMP, a Párbeszéd, a DK és a Liberálisok is.

Az Együtt eddig egyedüliként döntött úgy, hogy befizeti a 16 milliós büntetését. Szigetvári Viktor választmányi elnök azt írja, előállhat olyan helyzet, hogy nem lesz más választásuk.

„Nem vagyunk abban érdekeltek, hogy a kampánypénzünket érje az inkasszó. Ezért bár hiszünk az igazunkban, nem csalunk egy forintot se, az irodánkat az ÁSZ által korábban ellenőrzött módon, tisztességgel béreljük, tisztességes áron, de ha mégis megbüntetnek, akkor ugyan önként nem hajtjuk a fejünk a nyaktiló alá és nem működünk együtt, de a kampánypénzek utalása előtt rendeznünk kell a büntetést, különben újabb ellehetetlenítő kampány indulhat ellenünk (is).”

Mi lesz a pártokkal, ha nem fizetik ki az ÁSZ-büntetést?

Színjáték lehet az ÁSZ mártírgyártása

Egy hozzászólás itt: “Vona “vagy-vagy”-a lehetne “is-is”!

  • Avatar
    2018.01.10 - 10:00
    Közvetlen hivatkozás

    Van olyan helyzet, amikor az ember a 19-re húz, mert már nem tehet mást. Aztán vagy bejön, vagy nem. És ez most mindenkire érvényes a választások előtt. Jaaaaaaaaaaaa,,, hogy kinek van a legtöbb veszíteni valója? Azt nem tudjuk, hiszen egyik sem lát bele a másik lapjaiba… :D igy aztán ők sem tudják, csak vagdalkóznak.. :D

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük