Weber akkor sem kér Orbánból, ha a Fidesz-szavazatokon múlna a megválasztása

Úgy tűnik, ha kerítésen belül nem is, de Európában agyukhoz kaptak a “népek” és a hátuk közepére sem kívánják Magyarország miniszterelnökét. Valljuk be, iszonyú kellemetlen lehet Európában Orbán Viktornak lenni! Angolában is nemkívánatossá nyilvánították, így repült, ahová még nem ért el a híre: a Zöldfoki szigetekre.

A német közszolgálati tévé péntek esti adásának két vendége volt: Katarina Barley német igazságügyi miniszter, a német szociáldemokraták európai parlamenti listavezetője, aki nemrég járt nálunk a szerkesztőségben interjút adni; illetve jobboldali vetélytársa, Manfred Weber.

Az Európai Néppárt csúcsjelöltje most is megkapta az obligát kérdést Orbán Viktorról, de ezúttal a szokásosnál élesebben: Mit tenne, ha csak a populista Fidesz szavazataival szerezhetné meg az Európai Bizottság elnöki posztját?

Amire Weber azt válaszolja, hogy akkor inkább nem vállalja a tisztséget,

mert nem akarja, hogy jobbról válasszák meg, a közepet akarja képviselni.

„Ha Európa jövőjéről van szó, akkor világossá akarom tenni, hogy a közép a domináns. Nem a baloldali szélsőségek, a kommunisták, és nem a jobboldali szélsőségek, a nacionalisták”

fejtegeti Weber.

Kíváncsian várjuk, hogy mit főznek ki válaszul a Fidesz-kommunikátorok, valami újat eszelnek ki, vagy marad a régi, unalmas néphülyítés. Azt is jó lenne tudni, hogy otthon, amikor csak a tükör és Ők vannak egy helységben, hány hívő fejében ötlik fel a kérdés, hogy gáz van?

Az első Fidesz-fecske befutott a cikk megjelenése előtt, olyan, amire számítani lehetett. Varga Judit európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár “klaviatúrájába” ezt diktálták, íme:

“Weber vérig sértette a magyar választókat

Manfred Weber ma este a német közszolgálati televízió vendégeként azt nyilatkozta, hogy amennyiben a FIDESZ szavazataival tudna csak bizottsági elnökké válni, akkor nem fogadná el a megbízatást. Hozzátette, nem szeretne jobboldaliak szavazatával nyerni, ő középről akarja Európa jövőjét alakítani. Az ilyen nyilatkozat megengedhetetlen. Manfred Weber vérig sértette a magyar választókat, akik Európa többi polgárához hasonlóan egy demokratikus választás során fognak képviselőket küldeni az Európai Parlamentbe. Ismét bebizonyosodott, hogy Weber a bevándorláspárti baloldal túszává vált.”

Forrás

Szlovák-Magyar 2:0; Weber-Magyar 190:3 – két “dübörgős” nap számokban

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük