Meghalt… éljen…? Közlöny van róla: 2 hétig Rogán lesz a Palkovics

Orbán Viktor osztott, szorzott és úgy határozott, hogy december 1-ig Rogán Antal veszi át a távozó Palkovics László miniszteri teendőit – derült ki a friss Magyar Közlönyből. Gondoljuk csak el, mi minden belefér 14 napba!

Helycserés támadás….

Orbán Viktor rendeletben határozott erről, a technológiai és ipari miniszter feladat- és hatáskörének gyakorlásával a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert bízta meg. A rendelkezés december 1-jén, azaz valamivel több mint két hét múlva hatályát veszti

– vette észre a Telex. Hétfőn vált hivatalossá, amit már napok óta tudni lehetett: lemondott Palkovics László technológiai és ipari miniszter.

Önálló energiaügyi minisztérium alakul Lantos Csaba vezetésével

jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az új miniszter december elsején kezdi meg munkáját. A Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, feladatait a gazdaságfejlesztési, az építési és beruházási, illetve a kulturális és innovációs tárca veszi át. Palkovics László nyolc és fél év után nem visel kormányzati posztot, de a járműipari innovációban, a felsőoktatásban és a védelmi iparban vállal majd fontos szerepet.

Van más is!

Novák Katalin köztársasági elnök Orbán Viktor javaslatára felmentette dr. Maróth Gáspárt, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárt a megbízatása alól november 15-i hatállyal – derült ki a Magyar Közlöny hétfő este megjelent számából. Maróth Gáspár az első Fidesz-kormány idején Orbán Viktor személyes tanácsadójaként dolgozott, 2000–2001-ben a Nemzeti Egészségügyi Tanács titkára, majd 2001 és 2003 között az Országos Népegészségügyi Program vezetője volt. 2018 és 2022 között védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos volt. Az ötödik Orbán-kormányban védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkári posztot kapott a Szalay-Bobrovniczky Kristóf által vezetett Honvédelmi Minisztériumnál.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!