2023-ban újra Depeche Mode koncert lesz Budapesten

A zenekar bejelentette, hogy 2023-ban új albummal jelentkeznek, és világkörüli turnéra indulnak, a budapesti Puskás Arénában 2023. július 28-án lépnek fel.

A budapesti Puskás Arénában 2023. július 28-án lépnek fel

A Memento Mori turné a zenekar azonos című, 15. stúdióalbumának tavaszi megjelenését követően indul Észak-Amerikában, március 23-án. Többek között a New York-i Madison Square Gardenben, a chicagói United Centerben, a Los Angeles-i Kia Forumban és a torontói Scotiabank Arénában lesz látható az együttes.

Május 16-án kezdik meg európai stadionturnéjukat, amiben olyan híres helyszínek szerepelnek, mint a párizsi Stade de France, a berlini Olimpiai Stadion, a milánói San Siro Stadion és a londoni Twickenham Stadion. 

A Memento Moriról Martin Gore így nyilatkozott:

A lemezen a világjárvány korai szakaszában kezdtünk el dolgozni, és témáit közvetlenül az aktuális időszak ihlette. Fletch halála után úgy döntöttünk, hogy folytatjuk, mert biztosak vagyunk benne, hogy ő is ezt akarta volna, és ez valóban plusz jelentést adott a projektnek.”

A Memento Mori a Depeche Mode 15. stúdióalbumaként jelenik meg, és a 2017-es, kritikusok által is nagyra értékelt Spirit folytatása, amely 11 országban volt listavezető, és több mint 20 másikban a Top 5-ben szerepelt.


Dave Gahan hozzátette: „Fletch szerette volna ezt az albumot. Nagyon várjuk, hogy megoszthassuk a rajongókkal, és hogy jövőre élőben is bemutathassuk a koncerteken.”

A Memento Mori 2023 tavaszán jelenik meg, a Columbia Records / Sony Music gondozásában.A budapesti koncertre jegyeket elsőként a regisztrált Live Nation tagok tudnak vásárolni 2022. október 6-án 10 órától.

A teljeskörű jegyértékesítés október 7-én 10 órakor indul

a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon. A koncertre a normál belépők mellett különböző VIP csomagok is megvásárolhatók.

Forrás: PORT.hu