4 milliárd – azaz 4.000.000.000.- forint a Balázs Péter uralta színház rekonstrukciójára

Kérdés kérdés hátán! A hét híre volt, hogy a kormány az önkormányzatoktól és a hatáskörébe tartozó intézményektől bekérte a kiosztott támogatásokból el nem költött összegeket. Pénteken a közlöny tanulsága szerint viszont sok milliárd elköltéséről rendelkeztek.

Átcsoportosítás?

Magyar Közlöny pénteki számában megjelent határozat szerint

közel 4 milliárd forintot ad kormány a szolnoki Szigligeti Színház épületének felújítására.

A kifizetés részletekben történik: jövőre egymilliárdot, 2020-ban hárommilliárdot kap a Balázs Péter vezette intézmény. Március végén az Emmi kultúráért felelős államtitkársága már közölte: a felújítás előkészületei megtörténtek,

“a kormány biztosította 250 millió forintból az engedélyezési és kiviteli tervek elkészültek.”

Egyik kezével ad, a másikkal…..

Ahogy az pénteken megírtuk, visszaszedi az állam azokat az uniós pénzeket, amelyeket az áprilisi választások előtt oly bőkezűen osztott szét az önkormányzatoknak. A PM sajtóosztályától kapott helyesbítési kérelemben elmagyarázzák, mi történt igazából – az ő olvasatukban:

Az államháztartásról szóló törvény előírja, hogy a többek között helyi önkormányzatok által elnyert, 100 millió forintot meghaladó összegű uniós források kifizetése csak az adott település Magyar Államkincstárnál vezetett számlájára történhet. A hatályos szabályozás szerint a korábban kereskedelmi banki számlára kiutalt, még fel nem használt uniós forrásokat is be kell 2018. szeptember 30-ig utalni a település Magyar Államkincstárnál vezetett számlájára, ha a megítélt támogatás összege meghaladja az ötvenmillió forintot és az adott projekt nem zárul le 2018. október 31-éig.

Számos település polgármestere levelet kapott. Ebben az áll, hogy a Magyar Államkincstár (MÁK) illetékes pénztára értesíti őket, hogy ha a település részére megítélt európai uniós forrásból nyújtott támogatás összege meghaladja az ötvenmillió forintot, a számlájukon kezelt, még fel nem használ összeget szeptember 30-ig át kell utalniuk a MÁK számlájára.

(forrás: 444.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük