Connect with us

Blogbazár

8000 véletlenszerűen kiválasztott mintából 2 aktív fertőzött = 10 millió magyar között 2500 aktív fertőzött

szamtan
Megosztás

A számok fontos dolgok, de a biológiában jól kell értelmezni őket. (Különösen, ha valami nagyon nem stimmel a számmal) – kezdte bejegyzését a Facebook oldalán Hadházy Ákos.

„Az elmúlt napok egyik viszonylag jó híre,

hogy 8000, véletlenszerűen kiválasztott mintából csak 2 aktív (PCR pozitív, azaz vírust ürítő) fertőzöttet találtak. Azonban ÓRIÁSI HIBA lenne ezt a látszólag elenyésző számot lenézni. Ha ugyanis 8000 ember között 2 fertőző van, akkor – némileg leegyszerűsítve – 10 millió magyar között 2500 aktív fertőzött lehet.

Ez a sokszorosa annak, ahány esettel a járvány elindult

Nem nehéz belátni, hogy ha hirtelen minden védekezéssel felhagynánk és mindent úgy tennénk, mint a járvány előtt, egy hónap alatt sokkal rosszabb helyzetben lennénk, mint valaha voltunk. Mit tehetne egy felelős a kormány, hogy ne kelljen újra kijárási korlátozást bevezetnie?

  • az eddiginél sokkal több tesztet kellene végezni, nem csak a legsúlyosabb, kórházi eseteket vizsgálni;
  • a maszk használatát még kiterjedtebben kötelezővé kellene tenni és azt következetesen betartatni;
  • a 1,5 m távolságtartást szigorúan betartatni (a rendőröket nem az ellenzék hanem a járvány eltiprására használni);
  • a milliárdos reklámpénzt nem saját maga propagálására, hanem újabb, a veszélyre és a teendőkre figyelmeztető, szájbarágó felvilágosító kampányra kellene költeni!

Mit tehet Ön?

  • hordjon maszkot (és helyesen használja);
  • figyeljen a 1,5 m szabályra és vegye komolyan a szociális távolságtartást;
  • mosson rendszeresen kezet!

Végül két fontos megjegyzés a fenti számokhoz:

a hivatalos, botrányosan kevés teszt alapján felállított kormánystatisztika szerint 3500 az összes fertőzött, 1800 az aktív fertőzöttek száma.

Emellett viszont kiugróan magas, 430 a halottak száma, ez

13 százalékos halálozási ráta.

Ezt eddig azzal magyarázták, hogy valószínű jóval több az aktív fertőzött, mint amennyit a kevés teszt miatt megtaláltunk. Merkely doktor szűrővizsgálata viszont kb. ugyanannyi aktív esetet sugall, mint a kormány által bemondott adat.

Ez csak két dologra utalhat:

VAGY VALÓBAN ISZONYATOSAN ROSSZ HATÉKONYSÁGGAL KEZELTÜK ITTHON A BETEGEKET, VAGY MERKELY DOKTOR VIZSGÁLATA UGYANOLYAN JELENTŐSEN ALULMÉRTE A FERTŐZÖTTEK SZÁMÁT, MINT EDDIG MÜLLER CECÍLIÁÉK TETTÉK.

Végül: a kiindulási számok persze csak hozzávetőlegesek, a statisztikusok megrónának a leegyszerűsítésért: a 2/8000 eredmény egy tól-ig értéket adhat. Azonban ahogy előbb jeleztem, 1800 alatti aktív fertőzöttet semmiképpen sem mutathat Merkely szűrővizsgálata, hiszen ANNYI MÉG MÜLLER CECÍLIA TÉNYADATAI(?) alapján is van.

Legvégül: a viszonylag jó szám leginkább annak köszönhető, hogy március 13-án rávettük a miniszterelnököt, hogy zárja be az iskolákat és ne legyen gyáva bevezetni népszerűtlen korlátozásokat .

Felelős kormányt kampány helyett!

koronavírus

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük