Connect with us

Banánköztársaság

Hogy mi a kevés, azt én mondom meg! – A védekezés dicsősége és a választás

Megosztás

Minden bizonnyal hiób hír, de azért érdemes megemlíteni: Orbán Viktor és Szijjártó Péter állítólag meghívót kapott a Liszt Ferenc repülőtér protokoll-osztályától, hogy jelenjenek meg a legközelebbi orosz vakcina-szállítmány fogadásán. A hír eredeti forrását sajnos nem sikerült kiderítenünk, ezért véljük a közlést álhírnek.

hogy mennyi a kevés, azt én mondom meg
Megosztás

Minden bizonnyal hiób hír, de azért érdemes megemlíteni: Orbán Viktor és Szijjártó Péter állítólag meghívót kapott a Liszt Ferenc repülőtér protokoll-osztályától, hogy jelenjenek meg a legközelebbi orosz vakcina-szállítmány fogadásán. A hír eredeti forrását sajnos nem sikerült kiderítenünk, ezért véljük a közlést álhírnek.

Ám végül is nem ez a lényeg, hanem az,

hogy a kormány a „több oltópont helyett több vakcinát“ vitában, kivételesen igazat mondott, ugyanis a megígért orosz oltóanyag-mennyiségnek eddig csupán kevesebb mint a fele érkezett meg.

A fényes kormány fényes tagjai tehát hiába tisztelegtek volna a repülőtéren (amint tették ezt a legutóbbi kínai szállítmány érkezésekor), a csomag hiányokkal landolt.

Ez is öröm, mert a félöröm is öröm

Az orosz fél január végén azt ígérte, hogy március harmadik hetére 1,6 millió ampullát szállít, de eddig csak 675,5 ezer adag érkezett. Van ilyen. Ez sem kevés, de a kormány szerint mégis kevés.

Merthogy mi a kevés, azt nem az oltásra várók száma, nem a rendelkezésre álló ampullák száma, nem az oltásra kiképzett személyzet létszáma, és semmiképpen nem az oltópontok száma dönti el, hanem a kormány.

Pontosabban, hogy miből mennyi a kevés, azt Orbán Viktor mondja meg!

Az Európai Unió keretmegállapodásai alapján a tagállamok által kötött szerződések szerint eddig összesen mintegy l,6 millió adag érkezett Pfizer, Moderna, Astra Zeneca vakcinából. A kínai gyógyszerből is van már vagy egy millió porció, s részben az orosz szállítmányok is megérkeztek. Ez hozzávetőlegesen 3 millió adag oltóanyag, amelyből 1,5 milliót már felhasználtak, sőt vannak, lehetnek (legyünk tekintettel a közeli jövőre) úgy 3-500 ezeren, akik már a második adagot is megkapták.

Akkor pillanatnyilag még mindig van kábé egy millió adag, amelynek beoltására a közeli napokban kerülhet sor, s fölöttébb egyszerű számítás alapján kiderül: ha csak néhány tucat, esetleg néhány száz önkormányzati oltóponttal több lenne, mindenképpen gyorsabban haladna a regisztráltak (és a nem regisztráltak) beoltása.

Amúgy pedig érkezik az oltóanyag-utánpótlás, és ha nem is az előre rögzített ütemezés szerint szállítanak, rövidesen elérkezik a pillanat, amikor (hivatalos közlések szerint) az egész népesség számára elegendő vakcina lesz a raktárakban. Lehetne gyorsabban oltani, ha felkészült lenne a rendszer és a beoltandók hada. Egynémely fideszes önkormányzatnak persze szabad oltópontokat felállítani.

Ámde a kormány az ellenzéki önkormányzatok segítségét és a józan észt kizárja a vírus elleni csatából. Tisztelt Kormány! Van még valaki épelméjű köreitekben? Erősen kétséges!

De persze a dolog nem ennyire egyszerű

Ennek a politikának nyilvánvaló oka, hogy a választások közeledtén a védekezés (remélhető) sikerének dicsőségét csak Orbán Viktor és a Fidesz arathassa le, még holmi rezidens-inasoknak, sőt talán a szakorvosoknak sem jut ebből valami sok – a szakápolók pedig megkapják a hős címet, de a kasszához nem engedik nagyon közel őket.

Magam úgy vélem, ez rettenetesen ízléstelen, mi több, aljas és ostoba politika, de hát a kormány-kommunikáció oldaláról nézve milliók véleménye sem számít, az enyém pedig végképp a semminél is kevesebbet ér. A fajsúlyos ítéletet erről a képtelen disznóságról majd a választók sokasága mondja ki jövő tavasszal. Igazából akkor derül ki, hogy volt-e elég oltópont, s hogy volt-e elegendő hatékony vakcina a járvány idején.

 

kevés

Szerző

2 hozzászólás

2 Comments

  1. gina

    2021.03.22 17:25 at 17:25

    A jó édes Anyádnak mndhatod meg ,és talán a hülye nejednek…hogy mi a kevés és mi a sok,! mi meg megmondjuk, hogy te már régen túl sok (sokk)vagy a népnek, hányingerünk van tóled,, te elmebeteg barom, ez már tényleg azt hiszi ö az isten, pedig csak egy icipici skizofrén emberi nulla

  2. csipetke

    2021.03.23 07:15 at 07:15

    Érdekes,a nyugatról érkező vakcinákhoz se orbán,se szíjjártó nem ment ki pózolni.Lehet,hogy ezért a fotóért a ruszki vakcinagyártótól szabadszemmel jól látható összeget tesznek zsebre?
    Az is érdekes,hogy az ellenzéki önkormányzatok hiába alakítottak ki oltópontokat, nyilván nem fogja a kormány igénybevenni,mert akkor kiderülne,hogy az ellenzéki önkorik gyorsan,és szervezetten megcsinálnák azt,amire a teszetosza,szerencsétlenkedő kormány képtelen volt.Annyira telt tőlük, hogy rálőcsölték az orvosokra az oltást,és a vele járó szervezést,oltandók kiértesítését,nemkevés adminisztrációt.Eközben a „sima” betegek háttérbe szorulnak,esetleg ellátatlanok lesznek.És ez még mindig orbán bosszúja az ellenzéki önkormányzatok ellen,és ezekszerint orbánt baromira nem érdekli,hogy hány ember fog megbetegedni,rosszabb esetben meghalni. Bakker! Egy világjárványra egy ilyen töketlenkedő,bosszúálló miniszterelnököt kifogni?!Ilyen a magyarok „szerencséje”,és orbán a mi balsorsunk…

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük