Connect with us

Kerítésen innen

Hol van már a zsák krumpli! Nő a tét, nő a tétel! – Orbán adó-visszatérítés ígéretével támad!

Megosztás

Mielőtt belemennénk a „ha” világába, amit Orbán Viktor szerdán elénk tárt, azt azért jegyezzük meg, hogy nincs ingyen pénz. Amit valakik megkapnak, azt a többiek rovására teszik, vagyis az egyenletben sehol nem szerepel a Kedves Vezető és a slepp, mindkét végén mi vagyunk, vagyis: adunk-kapunk.

Hol van már a zsák krumpli! Nő a tét, nő a tétel! - Orbán adó-visszatérítés ígéretével támad!
Megosztás

Mielőtt belemennénk a „ha” világába, amit Orbán Viktor szerdán elénk tárt, azt azért jegyezzük meg, hogy nincs ingyen pénz. Amit valakik megkapnak, azt a többiek rovására teszik, vagyis az egyenletben sehol nem szerepel a Kedves Vezető és a slepp, mindkét végén mi vagyunk, vagyis: adunk-kapunk.

A nagy „ha…”

Ha mindkét szülő dolgozik, akár 1,6 millió forint visszatérítést is kaphat egy család a választások előtt.

-lengette be Nagy Márton, a miniszterelnök gazdaságpolitikai tanácsadója a közmédiában szerda este. Nagyjából 1,1 millió családot, összességében 1,5 millió keresőt érinthet Orbán Viktor délelőtti bejelentése. Ha sikerül elérni idén az 5,5 százalékos GDP-növekedést, akkor a gyermeket nevelő szülők még a választás előtt visszakaphatják az idén befizetett személyi jövedelemadójukat. Nagy azt is elmondta a műsorban a Portfolio összefoglalója szerint, hogy

maximum 800 ezer forintot kaphatnak vissza az érintettek, azaz azok se kaphatnak többet, akik az átlagbér felett keresnek. Átlagosan egyébként 400 ezer forintra számíthatnak a családok.

A Pénzügyminisztérium 4,3 százalékos GDP-növekedéssel kalkulálta az idei költségvetést, és minden 1 százalékponttal magasabb növekedés 250 milliárd forint mozgásteret nyit a költségvetésben, vagyis 5,5 százalékos gazdasági növekedés felett lesz fedezet a most bejelentett intézkedésre.

Csodajók vagyunk…., hogy ezt nem érzi? A hiba az Ön készülékében van….!

Nagy arról is beszélt, hogy Magyarország a sikeres egészségügyi védekezés következtében másfél-két hónappal hamarabb nyit, mint az uniós átlag. Ez 1 százalékponttal nagyobb növekedési többletet jelent az országnak. Mivel a második negyedévben már jóval 10 százalék feletti lehet a GDP-növekedés, ezért mondható az szerinte, hogy a nyárra, a harmadik negyedévre visszatérhet az ország a 2019. év végi teljesítményhez.

Jó duma: nem választási, hanem újraindítási….

Nem választási, hanem újraindítási költségvetés lesz a jövő évi

– fogalmazott Orbán a Világgazdaság konferenciáján szerda délelőtt. Az újraindítást két operatív törzs fogja majd irányítani, a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzset Szijjártó Péter fogja vezetni, és lesz társadalmi élet újraindításáért felelős operatív törzs is, amelyet Novák Katalin vezet majd.

Vége a jobb láb-bal láb felosztásnak, jön a nyugati láb és a keleti láb – meg a saját….

Orbán szerint a járványok elleni védekezésben az ország nem függhet másoktól. Önellátónak kell lenni kórházi felszerelésből, eszközökből, illetve gyógyszerből és vakcinából.

Magyarországnak emellett nemcsak a nyugati, hanem a keleti lábán is állnia kell, ekkora országmérettel nem tehetünk mást. A keleti piacokon is boldogulnunk kell.

Némi kiegészítés, avagy bilibe a kéz….

A Facebookon írtak idekívánkoznak:

„Mindenki kap egy csomó pénzt Némi módosítással

  • 1. Nem kap, hanem visszakap.
  • 2. Nem mindenki, csak a gyerekesek.
  • 3. Nem minden gyerekes, csak az, aki átlagbéres, vagy az alatti
  • 4. Nem minden gyerekes és átlagbéres, vagy az alatti, csak az, akinek volt munkahelye és bért kapott.
  • 5. Nem minden gyerekes és átlagbéres, vagy az alatti, és akinek volt munkahelye és bért kapott, hanem csak azok, ezt igazolni is tudják.
  • 6. Nem minden gyerekes és átlagbéres, vagy az alatti, és akinek volt munkahelye és bért kapott, és ezt igazolni is tudja,, hanem csak azok, akik átlagbérre vagy az alatti bérre voltak vagy lesznek (!) bejelentve.
  • 7. Nem minden gyerekes és átlagbéres, vagy az alatti, és akinek volt munkahelye és bért kapott, és ezt igazolni is tudja, hanem csak azok, akik átlagbérre vagy az alatti bérre voltak vagy lesznek (!) bejelentve, hanem csak azok, akik még ez év végéig folyamatosan megőrzik munkahelyüket (v.ö. 5. pont).
  • 8.Nem minden gyerekes, és átlagbéres vagy az alatti, és akinek volt munkahelye és bért kapott és, ezt igazolni is tudja,, és azok, akik átlagbérre vagy az alatti bérre voltak vagy lesznek (!) bejelentve, hanem csak azok, akik még ez év végéig folyamatosan megőrzik munkahelyüket (.v.ö. 5. pont), de csak akkor, ha min. 5,5 százalékos lett a GDP-növekedés.

Egyéb:

  • 1. Szólni kell a KSH-nak, hogy annyi legyen.
  • 2 Vagy nem kell szólni. Az idei visszaesés után a bázis olyan alacsony, hogy ezzel az 5,5 százalékkal sem érjük el a válság előtti szintet, akkor meg minek ugrálni.
  • 3. Tök mindegy, mert január-februárra még nincsenek éves adatok, legkorábban márciusra, mire az egész lezajlik, már itt van a választás, fizettünk volna, de sajnos kicsúsztunk az időből, majd a választás után fizetünk, de persze csak akkor, ha maradunk (ez a lényeg, pupákok).
  • 4. Hirtelen megszaporodnak a virtuális minimálbéresek, v agy az átlagbéresek vagy az alattiak, hajrá, de ezzel persze az az SZJA-bevétel is csökken, amit vissza kell adni.

Több baj, mint kolbász.”

 

orbán

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük