Connect with us

Banánköztársaság

Juszt László: nincs egyetlen a joghoz valóban értő, egy jogszabályt értelmezni tudó valaki Orbán környezetében?

Megosztás

Hihetetlen! Nincsen egy, egyetlen a joghoz valóban értő, egy jogszabályt értelmezni tudó valaki Orbán környezetében? Mert csak remélni tudom, hogy ez az oka annak, hogy Orbán 3 feltételét eljuttatták az Uniónak.

200 millió eurós bírság Magyarországnak -a kormánynak- az uniós menekültügyi törvény rendkívül súlyos megsértése miatt - Orbán Viktor reagált
Megosztás

Hihetetlen! Nincsen egy, egyetlen a joghoz valóban értő, egy jogszabályt értelmezni tudó valaki Orbán környezetében? Mert csak remélni tudom, hogy ez az oka annak, hogy Orbán 3 feltételét eljuttatták az Uniónak.

Mert a másik ok tragikusabb

Az csak az lehet, hogy megéri neki eldobni az országnak járó 2.500 milliárd eurót csak azért, hogy a választásokig hajthassa, fenntarthassa a gyűlöletkampányt.

De nézzük a feltételeket:

az első, hogy elfogadja a pénzünket az Uniótól – ne legyen kettős mérce az Unióban.

Nincs.

A második, hogy a szülők határozhassák meg a gyermekük nevelésének mikéntjét.

Erről az uniós charta így ír:

“(3) Az oktatási intézmények demokratikus elvek figyelembevételével történő alapításának szabad­ságát, valamint a szülők azon jogát, hogy gyermekeik számára vallási, világnézeti vagy pedagógiai meggyőződésüknek megfelelő nevelést biztosítsanak, tiszteletben kell tartani az e jogok és szabad­ságok gyakorlását szabályozó nemzeti törvényekkel összhangban.”

Ha ezt valaki megszegi az pont az Orbán kormány, s nem a civilek, a pedagógusok.

A harmadik “feltétele”, hogy az Európai Unió Alapjogi Chartájának 21. cikke szerinti, nemek közötti megkülönböztetés fogalmát a szöveg eredeti, hagyományos (biológiai) jelentése szerint alkalmazzák.

Ez így hangzik:

“Tilos minden megkülönböztetés, így különösen a nem, faj, szín, etnikai vagy társadalmi származás, genetikai tulajdonság, nyelv, vallás vagy meggyőződés, politikai vagy más vélemény, nemzeti kisebbséghez tartozás, vagyoni helyzet, születés, fogyatékosság, kor vagy szexuális irányultság alapján történő megkülönböztetés.”

Ebben semmi olyan nincsen, amiről Orbán hetek óta hazudozik. Ez egyetlen dologról szól: az egyén szabadságáról.

Orbán részéről viszont a választásról szól

A számára egyre szűkülő térben csak a vesztegetés és a gyűlölet szinten tartása hozhat győzelmet 2022-ben. És ez minden pénzt megér. Minden diktátor így és csak így képes fenntartani a hatalmát.

Forrás

Háttér, ha valaki nem hallott volna Orbán „három kívánságáról”

A magyar kormány köti az ebet a karóhoz, hogy az Európai Bizottság a homofób (szerintük: gyerekvédelmi) törvény miatt késlelteti a magyar helyreállítási terv elfogadását.

„A Kormány megállapította, hogy az Európai Bizottság az Európai Parlament politikai nyomásgyakorlásának engedve – a Kormány és az Európai Bizottság előremutató szakmai egyeztetései ellenére – a gyermekek védelme érdekében megvalósított hazai jogalkotással összefüggő politikai ellenvéleménye okán hazánk helyreállítási tervének elfogadását késlelteti”

– áll a pénteki Magyar Közlönyben.

Ezzel szemben az igazság: bizottság már kedden, a jogállamisági jelentés közzétételekor megmondta, hogy az igazságügyi rendszer és a korrupcióellenes stratégia hiányosságaival van bajuk.

A kormányhatározatban felsorolják, hogy: Magyarország csak olyan megállapodást fogad el, amelyben

  • „az Európai Bizottság nem támaszt Magyarországgal szemben olyan feltételt, amelyet más tagállamokkal szemben nem alkalmaznak (kettős mérce tilalma)”,
  • „hazánk az Európai Unió Alapjogi Chartájának 21. cikke szerinti diszkriminációmentességet az Európai Unió Alapjogi Chartájának 14. cikkében rögzített azon rendelkezéssel együtt valósítja meg, amely kimondja ‘a szülők azon jogát, hogy gyermekeik számára vallási, világnézeti vagy pedagógiai meggyőződésüknek megfelelő nevelést biztosítsanak, tiszteletben kell tartani az e jogok és szabadságok gyakorlását szabályozó nemzeti törvényekkel összhangban’,
  •  „hazánk az Európai Unió Alapjogi Chartájának 21. cikke szerinti nemek közötti megkülönböztetés fogalmát a szöveg eredeti, hagyományos (biológiai) jelentése szerint alkalmazza”. (forrás)

Kapcsolódó

 

orbán

Szerző

1 Comment

1 Comments

  1. Fürediné Kiefer Edit

    2021.07.25 13:33 at 13:33

    Keresztény embernek nehezen lehet elviselni az Orbáni kurzus utolsó évét a járvány veszély mellett. Borzasztó látni Orbán vergődését, hogy nincs önreflexe és senki nem segít rajta, hiába teremtett egy kedvezményezett kört, magára hagyják a fulladozásában. Egyszerűen a Fidesznek, mint pártnak új elnököt kellene választani, eljött az ideje a generáció váltásnak. Nem szabadna megtörténnie, hogy a tehetségtelen Varga Judit is még a posztján van, aki nem tudja, hogy mi a jogállam, nekem kellett ezt is a könyvekből és az interneten kiírni és megtanulni 65 évi folyamatos tanulás mellett.A negatív politikai cunamit , Orbán örökös harcát rázúdítja a népre még nyári időszakban is,ártalmas.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük