Meghazudtolta Orbánt az Európai Bizottság közleménye

Úgy tűnik, Orbán Viktor és kormánya még mindig nem fogja fel, hogy ma már, ha mondanak valamit, az minden érintettnél szinte azonnal ott van. Így járt a kormányfő azzal a monológjával is, amit a szerinte gyermekvédelmi, mások szerint viszont homofób törvénye védelmében elmondott. Megérkezett az Európai Bizottság közleménye az ügyben.

„Tények és tévhitek”

Brüsszelnek közleményben kellett elmagyaráznia, hogy nem igaz, amiről a kormányfő beszélt korábban a pedofiltörvénnyel összefüggésben.

„Tények és tévhitek” felütéssel kezdődik az Európai Bizottság szerdán kiadott közleménye, ami azért is különleges, mert arról írnak benne, hogy a magyar kormány nem mondott igazat. Bár a magyar kormányfőt név szerint nem említik, a közleményben idézik Orbán Viktor monológját, aki a melegellenes törvény európai parlamenti vitája után azt mondta:

az Európai Bizottság azt akarja, hogy Magyarország engedje be az LMBTQ-aktivistákat és -szervezeteket az óvodákba és az iskolákba.

A Bizottság jelezte, soha nem tett ilyen értelmű nyilatkozatot. 

Júniusban Varga kapott

A Bizottság egyébként Varga Judit igazságügy miniszternek is üzent, még június végén, amikor pontokba szedve mutatták be, miért ellentétes a magyar jogszabály az uniós értékekkel. Ez utóbbit a mostani közleményben is hangsúlyozták azzal, hogy az Európai Bizottság szerint

a melegellenes módosítókkal kiegészített pedofiltörvény több ponton sérti az uniós jogszabályokat.

(hvg)

A Bizottság  szerdai közleménye azzal zárul, hogy

„a gyereknevelés vitathatatlanul a szülők joga és felelőssége. Az egyenlő bánásmód, az emberi méltóság tiszteletben tartása ugyanakkor minden európai uniós polgár alapjoga, ahogy az is, hogy ne érje hátrányos megkülönböztetés és megbélyegzés vallási, politikai vagy nemi hovatartozás és szexuális irányultság alapján”.

Előzmény

 

bizottság

 

3 thoughts on “Meghazudtolta Orbánt az Európai Bizottság közleménye

  • Az Unióban eddig nem jöttek rá, hogy orbán nem mindig mond igazat? Rusztikusabban,:- hazudik, mint a vízfolyás. Nekünk már az lenne fura, ha időnként igazmondáson (kapnánk

  • Hiaba hiszik azt, hogy mondhatnak az Unioban akarmit – ez azert egyaltalan nincs igy! orban putrihoz szokott, minden szempontbol muveletlen agyaba egyszeruen nem fer bele, hogy megertse: a net vilagaban nincs titok, es foleg nincs ido intervallum: valamit most kimond, fel perc mulva mindenki tudja, latja a neten! Pont akkora baromsagot allit orban meg a noimitator (i)gazsagugyi minisztere, mintha eddig ovodasokat es iskolasokat eddig rendszerszinten , meghatarozott idoben LMBTQ tagok latogattak volna, a homoszexualitas mellett kampanyolva es hirdetve, de most, hogy ezt a torvenyt orban meghozta, most mar ilyen nem lehetseges! Micsoda baromnak kell ahhoz lenni, hogy ezt barki elhiggye, plane a felvilagosult nyugaton! Hogy ilyenkor nem sullyed el jo melyre a szegyeneben – ez borzaszto! Teljesen eldeformalodott lelkulet – vagy ha ilyene nincsen, akkor legalabb valamifele moral – es hogy egy maga-csinalta virtualis valosagban el, amiben semmi helye a napi valosagnak. Es meg mindig nincs se Grazban, se a Gyorskocsi utcaban

  • Pingback:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük