Connect with us

Kiemelt hírek

Az előválasztás leggázosabb „cicaharca”, mire jó ez fiuk?

Megosztás

Mióta a Momentum bejelentette, hogy Zuglóban elindítja a kerület Tóth Csaba  jelenlegi országgyűlési képviselőjével szembe az előválasztáson Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt, folyamatots a két csapat között az olykor a jóízlés határain is túlmenő „cicaharc”, a programok vetélkedése helyett. 

előválasztás
Megosztás

Mióta a Momentum bejelentette, hogy Zuglóban elindítja a kerület Tóth Csaba  jelenlegi országgyűlési képviselőjével szembe az előválasztáson Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt, folyamatots a két csapat között az olykor a jóízlés határain is túlmenő „cicaharc”, a programok vetélkedése helyett. 

Nem volt éppenséggel baráti a hangulat az Örs vezér terén, ahol egymás mellett állt az előválasztás két zuglói jelöltjének aláírásgyűjtő sátra

Nem véletlen itt indította el hétfő délután az országos kampányát a Momentum. Zuglóban nyílt háború folyik, mióta a Momentum bejelentette, hogy Hadházy Ákost indítja az elmúlt két választáson győztes szocialista Tóth Csaba ellen, mert szerintük változásra van szükség a kerületben.

Ebben szemmel láthatóan megoszlik a zuglóiak véleménye. Egy idősebb nő inkább Tóth Csaba ívét írta alá hétfőn, mert szerinte jól mennek a dolgok a kerületben, és ebben biztosan nagy szerepe van a szocialista országgyűlési képviselőnek. Tóthnak villámgyorsan összegyűlt az előválasztáshoz szükséges 400 aláírás, már dél után nem sokkal erről számolt be Facebookon. Egy másik pár viszont azt mondta, Hadházyra szavaznak, mert szerintük Tóth semmit nem csinált az elmúlt években, és ők úgy érzik, lepaktált a Fidesszel.

Erre a Momentum miniszterelnök-jelöltje, Fekete-Győr András is többször utalt korábban, amikor korrupcióval vádolta Tóthot. A szocialista politikus szerint ugyanakkor tévedés Zuglóban keresni a korrupciót, mert ott nincs, a hatóságok pedig eddig mindenben neki adtak igazat. Nemrég arról beszélt Tóth, hogy „egy aljas, módszeres lejáratókampányt” indított ellene Hadházy és a Momentum, de ő se fogja ezt annyiban hagyni.

Utalt arra, hogy Hadházy múltjából is előkerülhet valami a kampány során.

Hogy pontosan mire gondolt, máig nem derült ki, ám sokatmondó volt, hogy Hadházy hétfői utcai fórumán az MSZP sátrából egyszer csak odaléptek hozzá ketten egy mikrofonnal, és egy bírósági ítéletet mutogatva arról kérdezték, tud-e arról, hogy a kampánycsapatából valakit elítéltek korábban. Hadházy válasz helyett azt próbálta megtudni, az ellenfelének dolgoznak-e a kérdezők, a helyi Momentum vezetője ugyanis állította, hogy az egyikük Tóth asszisztense. Az állítólagos bírósági papírt nem adták oda Hadházynak, csak lengették előtte, az országgyűlési képviselő ennek ellenére megígérte, hogy utánanéz az ügynek.

A parázs jelenet úgy végződött, hogy egy Momentum-szimpatizáns beállt a két aktivista elé, akik visszakullogtak Tóth Csaba sátrához

Az oda-visszaszólogatás ezzel még nem ért véget. Az egyik momentumos aktivista átment számon kérni Tóth csapatát, hogy miért zavarták meg Hadházy kampányrendezvényét, de érezhetően nem most kezdődött a konfliktus a két tábor aktivistái között, a Momentum utcai fóruma közben is mindvégig méregették egymást.

(Olvassa el a teljes cikket a Telexen!)

Kapcsolódó

Szerző