Connect with us

Kerítésen innen

Szijjártó Péter karrierjével kapcsolatban többeknek van ötlete – Orbán egyelőre hallgat…..

Szijjártó Péter karrierjével kapcsolatban többeknek van ötlete - Orbán egyelőre hallgat.....
Megosztás

Két éve a Direkt36 tárta fel, hogy orosz hackerek megtámadták a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai rendszerét, ezzel számos belső és egyben érzékeny adathoz jutottak hozzá. A Szijjártó vezette Külügyminisztérium akkor ezt kampányhazugságnak minősítette, viszont most a 444 olyan belső dokumentumokhoz jutott hozzá, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy Putyin hackerei valóban megtámadták a külügy rendszereit, és erről a külügyben is tudtak.

„..több mint 4000 munkaállomás és 930-nál több szerver vált megbízhatatlanná”

A 444 május 13-án egy pilisi lakossági fórumon megkérdezte Szijjártó Pétert, hogyan lehetséges az, hogy két évvel ezelőtt orosz hackerek feltörték a külügy informatikai rendszerét. A portál szembesítette a minisztert a birtokába jutott dokumentumokkal. Szijjártó ekkor már nem tudta tagadni a tényeket, és azt mondta, hogy

„az erre hatáskörrel és képességgel rendelkező szervezetek” megtették a szükséges lépéseket azért, hogy a veszélyt elhárítsák.

Majd azt firtatta, hogy jogszerűen vannak-e a lap birtokában ezek a dokumentumok, egyúttal óvatosságra intette a 444 szerkesztőségét.

Márki-Zay szerint…

„A Szuverenitásvédelmi Hatóságnak óriási feladata lenne az, hogy egy olyan külügyminisztert börtönbe csukasson, aki tudott arról, hogy az orosz hackerek ki-be mozognak a minisztériumában, és mégis elfogadott az oroszoktól egy kitüntetést”

– mondta Márki-Zay Péter a Hírtv-ben, amikor a hivatal kampányjelentéséről volt szó.

Magyar Péter szerint….

Szerdán Kecskeméten Magyar Péter is arról beszélt, hogy a külügyminisztérium és más kormánypárti politikusok nem mondtak igazat, amikor két éve kampányhazugságnak nevezték az orosz titkosszolgálatok feltörték a magyar kormány szervereit. Aztán csütörtök reggel külön is írt arról, hogy amennyiben a TISZA Párt felhatalmazást kap a magyar emberektől,

„haladéktalanul kivizsgáljuk az eddigi talán legnagyobb nemzetbiztonsági botrány minden részletét és minden felelőssel szemben eljárást kezdeményezünk”.

Szijjártót pedig arra szólította fel, hogy újságírók fenyegetése helyett

„vállalja a felelősséget és haladéktalanul mondjon le”.

Lázár Jánosnak is van elmélete….

A külügyminisztérium szervereinek orosz meghekkeléséről Lázár azt mondta, semmi olyasmit nem tud, amit meg is oszthatna a nyilvánossággal, de

„nem hiszem, hogy Szijjártó hazudna, nem olyan embernek ismerem…”

Gulyás Gergelynek is van véleménye….

„Hétköznapi hekkertámadás volt a külügy szerverei elleni két évvel ezelőtt, nem kerültek ki érzékeny adatok”

Gulyás Gergely a Kormányinfó során többször megismételte, hogy

a hekkertámadás nem volt sikeres, nem került ki bizalmas információ, szerinte ezért beszélt kampányhazugságról Szijjártó.

Megszokott dolognak nevezte, hogy hekkerek minisztériumokat támadnak, szerinte nincs benne semmi rendkívüli. Azt is mondta, hogy

nincs tudomása olyan hekkertámadásról, amelyet az oroszok indítottak, és sikeres volt.

Gulyás Gergely

a baloldali választási kampány részének tartja, hogy ellenzéki képviselők rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeztek a külügy elleni orosz hekkertámadással kapcsolatban.

Az ATV kérdésére azt válaszolta:

a részvételről a kormánypárti frakciók döntenek, de hozzátette, hogy úgy fognak reagálni, mint a korábbi hasonló kezdeményezésnél, ez pedig azt jelentheti, hogy nem vesznek részt rajta.

Szerinte Szijjártó Péternek a történtek ellenére sincs oka visszaadni az orosz kitüntetést, amelyet Szergej Lavrovtól kapott. Orbán Viktor hallgat…..

Szerző