Connect with us

Kerítésen innen

Pintér miniszter, dolog van!

Pintérkém, valahogy így kellene - kommentelte egy olvasó a pár nap alatt összeadott kégkondikról szóló hírt
Megosztás

Pintér Sándor, aki „elnyerte” az egészségügyért felelős közszolga feladatkörét is nem kevés kihívás elé néz, így nyárvíz idején. Vagyis nem tudni, hogy „néz-e”, mindenesetre a helyzet fokozódik, mi, betegek pedig csak kapkodjuk a fejünket és a levegőt….

Rekordkánikulában rekordgáz…

Most nem a már megszűntetett osztályok, részlegek problémájával foglalkozunk, hanem a ténnyel, hogy a még elvileg működökben mi nem szuperál.

A Péterfy Sándor utcai kórházban több lift nem működik, és emiatt egy kerekesszékes nő vérvételét az udvaron, egy betegszállító buszban kellett elvégezni

– adta hírül az RTL Híradója. Szerdán délelőtt már vízzel hűtötték a kánikulában a Péterfy Sándor utcai kórház mentőbejáróját. Egy sclerosis multiplexes beteg, aki kontrollra érkezett, elmondta, hogy egy órát kellett várakoznia az udvaron, mivel nem működött a lift.

„Kerekesszékes vagyok, nem tudok lépcsőt mászni”,

mesélte, és a személyzet sem tudta vállalni, hogy ölben vigye őt fel-le a lépcsőn. Végül hosszú tanácskozás után egy ápolónő a betegszállító buszban vette le tőle a vért.

„Annyira felment a vérnyomásom, hogy mondtam, hogy ne is mérjünk vérnyomást. Tehát az orvosommal se tudtam találkozni”

– mondta a páciens. A Péterfyben több helyen

„A lift üzemen kívül”

felirattal jelzik a hibát, máshol csak a gomb megnyomása után derül ki, hogy nem működik a felvonó.

Egy betegszállító szerint az öt emeletes épületben összesen nyolc lift van, de jelenleg csak hármat tudnak használni.

Egy beteg elmondta, hogy

„két hete nincs lift a középső, 12-es portánál. Azt mondták, hogy még másfél hónapig nem lesz lift, mert nincs állítólag beszállító, aki a drótkötelet felszerelje.”

A kórház közlése szerint a 10-es számú liftet már javítják, és közben négy liftet is felújítanak az intézményben.

Ellenben a Jánosban….

A János-kórházban eközben a klíma romlott el, és emiatt több műtétet is elhalasztottak.

A János-kórházban szerdán a klímák kültéri egységeit próbálták javítani, de az ortopéd-traumatológiai osztályon így is elromlott a légkondicionáló. Egy műtétre váró beteg elmondta, hogy

több mint hat óra várakozás után a nővér közölte vele, hogy nem biztos, hogy lesz műtét, mert a műtőben 31 fok feletti hőmérsékletet mértek. A kórtermekben sem volt sokkal hűvösebb.

Estére kiderült, hogy

a klíma nem javítható, ezért a heti ütemtervet törölték és hazaküldték a betegeket. Új időpontot csak szeptemberre kaptak.

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság közlése szerint

a klíma „javítását haladéktalanul megkezdték”, és „ideiglenes műszaki megoldásokkal intézkedtek a szükséges hűtés biztosításáról”.

A János-kórház hozzátette, hogy a tervezett műtéteket elhalasztották, és a súlyos sérültek ellátását az Országos Mentőszolgálat koordinálja. Mit tehetnénk ehhez hozzá? Talán annyit, hogy remélhetőleg a betegek megérik az újabb időpontot és akkor éppen nem romlik el másvalami. Vagy azt is remélhetnénk, hogy a temérdek közpénzt, amit „fontatlan dolgokra” fizet ki a regnáló kormány egy varázsütésre fejhez kapva beletolja az egészségügybe és európai szintű ellátást kapunk mi, a finanszírozók!

Kapcsolódó

Szerző