Connect with us

Kerítésen innen

Ingyen Rákay-féle Most vagy soha!-t, 200-ért vizet, 300-ért perecet, 400-ért pedig sört kap a magyar augusztus 20-án

Ingyen a Rákay-féle Most vagy soha!-t, 200-ért vizet, 300-ért perecet, 400-ér pedig sört kap a magyar augusztus 20-án
Megosztás

„Minden idők leg…” augusztus 20-i rendezvénysorozatát hirdette meg a kormány, -ahogy tavaly is!- lesz minden, „mi szem-szájnak ingere”. Idén is a piaci ár alatt lehet ételt és italt vásárolni az állami SZIN Bisztrókban és grátisz levetítik az elhíresült Ráűlay-mozit, ami beleillik a „minden időkbe”, hiszen a legdrágább magyar film címét mindenképpen magáénak tudhatja.

Cirkuszt a népnek….?

A szervezők számára idén is fontos szempont, hogy az ünnepségsorozaton mindenki megfizethető áron vásárolhasson ételt és italt, ezért a látogatók ezúttal is jóval a piaci ár alatt szerezhetik be a Szent István-nap logós termékeket a rendezvény hivatalos partnereinél

– írták az augusztus 20-ai ünnepség szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményben. A Szent István-napi termékek közül

  • a fél literes ásványvíz 200,
  • a dobozos sör 400,
  • a perec 300 forintért lesz kapható a fővárosi rendezvényeken.

A szervezők hozzátették, az államalapításról megemlékező ünnepségsorozaton az érdeklődők

Magyarország tortáját és cukormentes tortáját, valamint a Szent István-napi kenyeret is megkóstolhatják a Magyar Ízek Utcáján, a Csárdafesztiválon és a Vigadó Piano helyszínén.

A tavalyi évhez képest a perec ünnepi ára nem változott, de az ásványvíz tíz-, a sör ötven forinttal drágult. Viszont újdonság, hogy augusztus 20-án műsorra tűzi a kormányközeli TV2 a Rákay Philip-féle Most vagy soha! filmet – szúrta ki egy blog egy online TV-műsorban. Rákay nem sokkal a film bemutatója után még arról írt a Facebook-oldalán, hogy

„a Most vagy soha! idén nem lesz a tévében, s nem adjuk oda a Netflixnek sem… A moziélmény nem pótolható”. 

Ezzel szemben végül öt hónappal a bemutató után már le fogja vetíteni a TV2, ráadásul a március 15-ével kapcsolatos filmet augusztus 20-án, a jelenlegi program szerint pedig épp a hagyományos tűzijátékkal egyidőben.

Csak úgy….

Arról egyelőre nincs hír, hogy Orbán Viktor 2024-ben is megosztja a Karmelita gangját az aktuális „jó haverjaival”, de azért idézzük fel a tavalyi dzsemborit:

„Hihetetlen stílustalanságról tett megint tanúbizonyságot Orbán Viktor, amikor éppen a magyar államiság ünnepére hívta meg barátját, Recep Tayyip Erdogant. A tárgyalás helyszíne „se semmi” az a Budai vár, aminek elfoglalásáról, majd több mint másfél évszázaddal későbbi visszafoglalásáról olyan nagyságok írtak regényeket, mint Gárdonyi Géza az Egri csillagokat. A magyar miniszterelnök, ha már bumfordi módon éppen a nemzet ünnepére hívta a „török porta” első emberét, akkor feltéve az érzéketlenségre a koronát, éppen a várban, a saját maga által is csak bitorolt Karmelitában fogadja magas vendégét….”

„Egyre biztosabb, hogy Orbán Viktor és elvbarátai, az ázsiai diktátorok éppen a magyarság legnagyobb ünnepét választották arra, hogy demonstrálják összetartozásukat, leginkább a nyugati demokráciákkal szemen. Nem csoda ezek után, ha az EU-ból egyetlen jelentős, nem bukott politikus sem blamálja magát személyesen a magyar államiság ünnepén. Orbán Viktor saját szavaival úgy jellemezte a Magyarországra látogató baráti csúcsfejeket, hogy diplomáciai csúcsüzem indult augusztus 20-a és az atlétikai vb. apropóján hozzátéve:

Nemzeti ünnep, 15 vendég, 72 óra meló…

rtuk meg.

Szerző